Με την τέλεση αγιασμού, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου. Καλωσορίζοντας στην Κομοτηνή τους προσκεκλημένους, ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με την παρουσία, ή τα μηνύματά σας, στηρίζετε αυτή τη νέα περίοδο που αρχίζει, μετά τη μεγάλη απώλεια του Γεωργίου Παυλίδη, στον οποίο οφείλεται ο σχεδιασμός και η θεμελίωση του αναπτυξιακού οράματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Με την παρουσία αρχών απ’ όλη την Περιφέρεια, όλοι μαζί, αιρετοί και στελέχη των υπηρεσιών, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδό της. Με σύμπνοια, με εργατικότητα, με την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και κάθε σημαντικής πρότασης, θα δουλέψουμε μεθοδικά, για το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στηρίζοντας κάθε τομέα ανάπτυξης και κάθε φορέα συλλογικό, ή μεμονωμένες προσπάθειες.
Στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το LEADER, το INTERREG και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις και προστατεύοντας και ενισχύοντας το ζωικό μας κεφάλαιο. Στον τουρισμό, ενισχύοντας τα έως σήμερα σημαντικά βήματα, με εξωστρέφεια και εφαλτήριο το έτος τουρισμού 2017, όπως ήδη έχει ανακηρυχθεί. Στα έργα υποδομής και στις μεταφορές, αξιοποιώντας πέραν του Ε.Σ.Π.Α., κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Στον τομέα αυτό, ήδη, έχουν ενταχθεί αρκετά έργα και το στοίχημα, πλέον, είναι η υλοποίησή τους. Αξιοποιώντας τη διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρειά μας, χρηματοδοτούμε τη σύνδεση έξι μεγαλύτερων πόλεών μας, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολή και Ορεστιάδα, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο και σε επιχειρήσεις και για οικιακή χρήση. Όπως καταλαβαίνετε, με την κατασκευή του έργου, το οικονομικό όφελος για κάθε οικογένεια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ θα υπάρξει και αύξηση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας στον τομέα αυτό.
Κι ενώ στους παραπάνω τομείς ο σχεδιασμός έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά και στους τομείς της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής πολιτικής και της απασχόλησης, σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε δυναμικά. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους συμπολίτες μας και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκα πριν από την εκλογή μου, η διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά.
Σας καλώ, λοιπόν, να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε, ενωμένοι, για να πετύχουμε περισσότερα. Εδώ οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες και πρέπει η κεντρική διοίκηση όχι μόνο να τις αναγνωρίζει, αλλά και να πράξει αυτά που χρειάζεται. Γιατί, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και οι πολίτες τους αξίζουν τα καλύτερα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.