Τα «ξεχασμένα» έσοδα από τα πρόστιμα των αυθαίρετων κατασκευών, τα οποία εισπράχθηκαν από την παλιά νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, έβαλε στο «στόχαστρο» η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. Αν και τα εισπραχθέντα χρήματα είναι αρκετά λιγότερα από τα βεβαιωθέντα, είπε, το ποσό είναι πολύ σεβαστό και ανέρχεται γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Τα χρήματα αυτά έπρεπε να αποδοθούν στους Δήμους της χώρας, ωστόσο ο Δήμος Καβάλας δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του.

Ο Κωστής Σιμιτσής, επικεφαλής της μειοψηφίας, ρώτησε τη δήμαρχο εάν υπάρχει εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα κι εκείνη τον ευχαρίστησε που το έφερε, με την ερώτηση του, στην επικαιρότητα. Ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, ότι έκανε επαφές με τον αείμνηστο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, με τον σημερινό περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και με τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος της είπε ότι τα χρήματα υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Εφόσον δεν αποδοθούν στον Δήμο, συμπλήρωσε η Δ. Τσανάκα, ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να γίνει τεχνικό έργο ισόποσης αξίας και ειδικότερα η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, που δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από κάποιο πρόγραμμα.

Η δήμαρχος συνεχάρη τους υπεύθυνους οργάνωσης του Kavala Air Sea Show και τους εθελοντές, για την επιτυχία που σημείωσε και η φετινή διοργάνωση. Επίσης, ανέφερε ότι ο λόγος που την οδήγησε στην απόφαση να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, ήταν το έγγραφο του νομίατρου Καβάλας, για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, γιατί μέσα σε δύο ημέρες καθάρισαν από τα απορρίμματα όλη την πόλη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό που έκαναν», τόνισε.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το μείζον θέμα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.). «Είναι σημαντικό ζήτημα η χωροθέτηση της Μονάδας αυτής, αλλά πιο σημαντικό είναι, να μη χάσουμε τη χρηματοδότηση του έργου», επεσήμανε η Δ. Τσανάκα και ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους, ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με τη συμμετοχή δημάρχων άλλων Δήμων, την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.