Ανάδοχος του υδατοδρομίου Θάσου η Hellenic Seaplanes

0

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της γραφειοκρατικής διαδικασίας, για την κατασκευή του υδατοδρομίου Θάσου, έγινε με την ανάδειξη του αναδόχου του έργου πριν μερικές ημέρες. Πρόκειται για την εταιρεία «Ελληνικά υδροπλάνα» (Hellenic Seaplanes), η οποία θα αναλάβει τα υπόλοιπα βήματα για λογαριασμό του δημοτικού λιμενικού ταμείου Θάσου. Όπως είπε στον «Κ.Τ.» ο δήμαρχος, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, στη συνέχεια θα υποβληθεί η σχετική μελέτη για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και για οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη αδειοδότηση του έργου. Το υδατοδρόμιο, πρόσθεσε, θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού, απέναντι από τον τοπικό λιμενικό σταθμό. Η λειτουργία του, αναμένεται να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν, αλλά να καλύψει σημαντικές ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών της Θάσου.

Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes θα εκτελούν προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το νησί, που θα καθοριστούν με βάση τη ζήτηση από την τοπική κοινωνία και τους εταίρους της εταιρείας. Επίσης, θα παρέχονται υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων, ή και ειδικά ναυλωμένες πτήσεις για τον σκοπό αυτό. Πολύ σημαντικό είναι, ακόμα, ότι τα υδροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν γρήγορα σε αεροδιακομιστές ασθενών. Η Hellenic Seaplanes έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες επίγειων διακομιδών ασθενών, κέντρα υγείας και ασφαλιστικές εταιρείες, για την αερομεταφορά ασθενών απ’ όλα τα νησιά και τις παραλίμνιες περιοχές. Τα υδροπλάνα μπορούν να προσθαλασσωθούν όπου υπάρχει υδάτινο πεδίο και να μεταφέρουν έως και τέσσερις ασθενείς ανά πτήση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.