Το Σωματείο και ο Βαγγέλης Παππάς -ή ο Βαγγέλης Παππάς και το Σωματείο, αν προτιμάτε – σε κάθε τους δήλωση δεν παύουν να δημιουργούν μια ανησυχία στους Καβαλιώτες για θέματα ασφαλείας στα Πετρέλαια. Προφανώς με αυτόν τον τρόπο θέλουν να πιέσουν την Ενεργειακή να θέσει και πάλι τις εγκαταστάσεις σε λειτουργία, να ξεκινήσει η παραγωγή και να αρχίσουν να γεμίζουν οι δεξαμενές με πετρέλαιο, ώστε στη συνέχεια να πιέζεται ακόμη περισσότερο η εταιρεία, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο για να “νομιμοποιηθεί” η κατάληψη που γίνεται και να γίνει ένας διάλογος με τους δικούς τους όρους.
Πραγματικά, δεν βλέπουμε κάποια άλλη λογική πίσω από τις επανειλημμένες φωνές περί “πετρελαίου και υδρόθειου” που ρέει στις εγκαταστάσεις. 
Από την άλλη, όμως, τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Άκουγα, καταρχήν, τον εκπρόσωπο της Ενεργειακής σε ραδιοφωνικές δηλώσεις προ ημερών (την περασμένη Κυριακή) και ήταν ξεκάθαρος: όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας που χορηγούνται από ανεξάρτητο νηογνώμονα παραμένουν σε ισχύ και έχουν επιβεβαιωθεί πρόσφατα. Και μάλιστα ο Σωτήρης Χιωτάκης το πήγε και πιο μακριά, τονίζοντας ότι όσο οι εγκαταστάσεις παραμένουν εκτός λειτουργίας και δεν προσπαθούν κάποιοι να βάλουν τμήματά τους μπροστά ή δεν προσπαθήσουν κάποιοι θερμοκέφαλοι να δημιουργήσουν κάποιο συμβάν, δεν υφίσταται θέμα ασφάλειας στα Πετρέλαια.
Αλλά, ας δεχθούμε ότι “αυτά τα λέει η Ενεργειακή” – αν και το να επικαλείται κάποιος τον νηογνώμονα, προφανώς δεν γίνεται αβίαστα. Πώς μπορεί να εξηγήσει η πλευρά Παππά και Σωματείου ότι η Ενεργειακή βραβεύεται σταθερά από διεθνείς οργανισμούς για θέματα ασφαλείας και περιβάλλοντος; Για 2η συνεχόμενη χρονιά πήρε πανευρωπαϊκό βραβείο για την “Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Εταιρική Διακυβέρνηση” από τον οργανισμό CFI, ενώ πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ βραβεύσεις σε θέματα ασφαλείας στη Σιγκαπούρη, για την κατασκευή της πλωτής πλατφόρμας (FPSO) που θα αναπτύξει τα κοιτάσματα στο Ισραήλ, την βράβευση από τον Petroleum Economist για την καλύτερη στρατηγική στην ενεργειακή μετάβαση κλπ.
Τόσο έξω πέφτουν, δηλαδή, οι διεθνείς οργανισμοί που βραβεύουν την Ενεργειακή για θέματα ασφαλείας και περιβάλλοντος και ο Β. Παππάς και ο Μ. Κελαϊδάκης κατέχουν την απόλυτη αλήθεια; 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.