Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα, διάρκειας μιας ώρας, περίπου, είχε το απόγευμα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον γενικό πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.) στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger, ο οποίος συνοδευόταν από τον οικονομικό σύμβουλο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Chip Laitinen και τον σύμβουλο του Development Finance Corporation (DFC), Caleb McCarry.

Οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρει δελτίο Τύπου, ζήτησαν να ενημερωθούν αν η τοπική κοινωνία είναι θετική στις ξένες επενδύσεις και δη σ’ αυτές που αφορούν τους τομείς της ενέργειας και των υποδομών, τονίζοντας ότι, οι ιδιωτικές εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, ενδιαφέρονται για τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, καθώς και για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της «Νότιας Καβάλας».

Ο δήμαρχος, απαντώντας στις ερωτήσεις των συνομιλητών του, υπογράμμισε πως η πλειοψηφία των Καβαλιωτών τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων, σημειώνοντας ότι, οι όποιες ενστάσεις προβλήθηκαν στο παρελθόν από τους τοπικούς φορείς, αφορούσαν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της τουριστικής προοπτικής της Καβάλας.

Ο C. McCarry ανέφερε ότι, η τράπεζα που εκπροσωπεί έχει λάβει ειδική άδεια χρηματοδότησης αμερικανικών επενδύσεων στην Ευρώπη, ενώ άφησε να φανεί πως η άποψη που θα εκφράσει η νέα δημοτική Αρχή για τα αναπτυξιακά projects της επόμενης περιόδου, θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την επενδυτική στρατηγική του DFC. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι, με εξαίρεση τη χερσαία ζώνη του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», την οποία διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., συνεπικουρούμενος από την Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση του υπόλοιπου επιβατικού λιμένα, καθώς και για το λιμάνι «Φίλιππος Β».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.