• Πρώτα η ανακοίνωση για την κατασκευή γέφυρας τύπου Bailey στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Στη συνέχεια, το δελτίο Τύπου για το καινούργιο κυνοκομείο στο Χαλκερό, αιφνιδίασαν τους συνυποψήφιους της Δήμητρας, οι οποίοι ήθελαν να κατευθύνουν την προεκλογική προς το «παιχνίδι» που νομίζουν ότι τους ευνοεί. Δηλαδή, να ασκούν κριτική και να κάνουν καταγγελίες, για οτιδήποτε, ώστε να αναγκάσουν τη δημοτική αρχή να «παίζει άμυνα» συνεχώς.
  • Με τη γέφυρα Bailey και το κυνοκομείο, η Δήμητρα ανάγκασε τους υπόλοιπους υποψήφιους να «τρέχουν» πίσω από τις εξελίξεις. Μπήκαν στη διαδικασία να σχολιάζουν τις προτάσεις και όχι την αδράνεια της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.
  • Στην περίπτωση της γέφυρας Bailey, επειδή δεν είχαν την απλή, αλλά και φαεινή ιδέα, προσπαθούν να ξεπεράσουν την αμηχανία τους, επιμένοντας σε προτάσεις που τεχνικά δεν είναι εφαρμόσιμες και από πλευράς ασφάλειας των οδηγών και των πεζών αμφιλεγόμενες.
  • Όσον αφορά το κυνοκομείο, προφανώς δεν περίμεναν ότι θα βρεθεί κατάλληλη έκταση, ώστε να κατασκευαστεί μία σύγχρονη δομή φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων εκτός του αστικού ιστού.
  • Ο Άρης Βέρρος δήλωσε, ότι υπό την πίεση του, το 2014-2015, «υποχρεώθηκε» η δημοτική αρχή να εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 το ποσό των 50.000 ευρώ, για την κατασκευή καινούργιου κυνοκομείου.
  • Δεν χρειάζεται πίεση, Άρη καρντάσι μου, για να αντιληφθεί η δημοτική αρχή, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του «κυνοκομείο», που βρίσκεται δίπλα στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης και εντός αισθητικού δάσους!
  • Όμως, δεν είναι απλό πράγμα να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και τα χρήματα για το έργο. Κι όπως σχολίασα σε παλιότερη ανάρτηση, το κυνοκομείο δεν θα λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά αλλού.
  • Όσα κυνοκομεία και να κατασκευάσουμε, όσο σύγχρονα κι αν είναι, δεν θα επαρκούν για να φιλοξενήσουν τα αδέσποτα ζώα που θα αυξάνονται, λόγω της εγκατάλειψης από τους ιδιοκτήτες τους κι επειδή δεν στειρώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.