• Ειπώθηκαν διάφορα στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι. Από αναλύσεις γεωστρατηγικού και πολιτικού χαρακτήρα, έως ιστορικές αναφορές! Το πιο επικίνδυνο, ωστόσο, που ειπώθηκε, ήταν η «παρότρυνση» εκπροσώπου της λεγόμενης «Κίνησης ενεργών πολιτών για την αλληλεγγύη» προς τον δήμαρχο Καβάλας, να «βάλει χέρι» στα Μέσα Ενημέρωσης που, κατά την άποψη του, δημιουργούν κλίμα ξενοφοβίας στην τοπική κοινωνία.
  • Καταρχάς, οι Καβαλιώτες και γενικότερα οι Έλληνες δεν αισθάνονται ξενοφοβία, αλλά δικαιολογημένη ανησυχία, γιατί η διαχείριση των ροών των μεταναστών (κυρίως) και των προσφύγων αυξάνονται καθημερινά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν να μην ελέγχουν την κατάσταση. Η αθρόα είσοδος μεταναστών από τα ελληνικά σύνορα, με παράνομο τρόπο, έχει υπερβεί το όριο της διαχείρισης του προβλήματος και πήρε διάσταση εισβολής! Επομένως, είναι απολύτως λογικό, η ελληνική κοινωνία να προστατευτεί από την απειλή αυτή. Όμως, η άμυνα των πολιτών περιορίζεται σε ειρηνικές διαμαρτυρίες και ψηφίσματα, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήθεν πολιτισμένες, υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις, όπως το κλείσιμο των συνόρων.
  • Κλείνουμε την παρένθεση. Προκαλεί μεγάλη και αρνητική έκπληξη ένας συμπολίτης, που πρεσβεύει την αλληλεγγύη και την πρόοδο, να καλεί τον δήμαρχο του Δήμου Καβάλας, να λογοκρίνει τα Μέσα Ενημέρωσης. Η λογοκρισία του Τύπου, είναι χαρακτηριστικό ανελεύθερων καθεστώτων, τα οποία οι αλληλέγγυοι και προοδευτικοί συμπολίτες αποκαλούν φασιστικά. Τα Μέσα Ενημέρωσης θα εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και όποιος αισθάνεται ότι θίγεται από αυτές, έχει δικαίωμα να ζητήσει την προστασία της Δικαιοσύνης.
  • Ειπώθηκε, ακόμα, από τον Δημήτρη Βογιατζή, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα, για να αποτρέψει την εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας στον Δήμο Καβάλας. Στην περίπτωση του Δ. Βογιατζή ταιριάζει η ρήση: «Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει». Τι θα μπορούσε να κάνει ένας δήμαρχος, που ενημερώνεται το προηγούμενο βράδυ, ότι τις επόμενες ημέρες θα αφιχθούν στο λιμάνι της πόλης διαδοχικές «καραβιές» προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου; Κι όταν ρώτησε τι θα τους κάνει, πήρε την απάντηση: «Κράτησε τους στο λιμάνι»!
  • Μπορεί να φανταστεί ο Δ. Βογιατζής τον πανελλήνιο και διεθνή αντίκτυπο που θα είχε για την Καβάλα, αν ο δήμαρχος εμπόδιζε, παρατάσσοντας τα απορριμματοφόρα στην προβλήτα για παράδειγμα, την έξοδο των προσφύγων και των μεταναστών από τα πλοία; Ή, αν τους «παρατούσε» να περιφέρονται στο λιμάνι για ημέρες; Δεν φαντάζεστε τι θα άκουγε από τα Μέσα Ενημέρωσης και τους αλληλέγγυους πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Έπρεπε να προστατέψουμε την εικόνα του Δήμου, αλλά και δείξουμε τον ανθρωπισμό μας», είπε η Αναστασία Ιωσηφίδου.
  • Έχοντας, λοιπόν, η δημοτική αρχή την «καυτή πατάτα» στα χέρια και χωρίς τη βοήθεια της «αλληλέγγυας» κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φιλοξένησε τις πρώτες ημέρες τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους στο δημοτικό κολυμβητήριο. Και δαπάνησε χρήματα, για να τους παρέχει νερό κι ένα πιάτο φαγητό, ή μήπως έπρεπε να τους αφήσει νηστικούς και διψασμένους μέσα στο κολυμβητήριο;
  • Μετά αναζητήθηκε ένας καλύτερος χώρος, γιατί δεν ήταν δυνατό να παραμείνουν στο κολυμβητήριο. Πάλι, η κυβέρνηση ήταν απούσα και τη λύση έδωσαν ο Δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας, προσφέροντας το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Ωστόσο, οι κατατρεγμένοι δεν μπορούσαν να παραμείνουν πολύ καιρό εκεί. Τότε, η κεντρική διοίκηση έδωσε τη «λύση» και δημιούργησε τον καταυλισμό στο Εσκί Καπού. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι «αλληλέγγυοι πολίτες», που διαμαρτυρήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί άραγε εκεί(;), για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων και ζήτησαν την μεταφορά τους στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
  • Αυτή είναι η πραγματικότητα και την έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, αλλά μερικοί δεν θέλουν να τη δεχτούν. Ο Δ. Βογιατζής είναι ένας από αυτούς, που έχει διαφορετική άποψη, αλλά δεν διαχειρίστηκε το μείζον πρόβλημα. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, με ποσοστό 2,26%, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (σ.σ. τον Μάιο του 2019) με το νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Ο νόμος αυτός (σ.σ. του «Κλεισθένη») στηρίζεται στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, για τη δημοκρατική αντιπροσώπευση όλων των «φωνών» εντός του δημοτικού συμβουλίου. Το αστείο είναι, ότι όταν μιλάει ο Δ. Βογιατζής στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, οι «θιασώτες» του «Κλεισθένη» αποχωρούν από την αίθουσα, για να μην ακούσουν τη φωνή του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.