Αλλάζει θέση η λαϊκή αγορά στις Κρηνίδες και μεταφέρεται πιο ανατολικά

0

Με οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, η προτελευταία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, πριν τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Η τελευταία συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 το μεσημέρι. Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, με την πρότασή του για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, ανεξαρτήτως της διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του ελληνικού δημοσίου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου.

Ο Κ. Σιμιτσής ευχήθηκε να έχει τη βοήθεια σύσσωμης της αντιπολίτευσης, για την ευόδωση, όπως είπε, του σκοπού του Δήμου Καβάλας. Η Δήμητρα Τσανάκα, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να επιληφθεί αμέσως του προβλήματος που προκάλεσε η δολιοφθορά στους μετασχηματιστές των αντλιοστασίων στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, με συνέπεια οι αγρότες της περιοχής να μην μπορούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειες τους.

Ο δήμαρχος Καβάλας απάντησε ότι οι μετασχηματιστές θα αντικατασταθούν και ότι θα τοποθετηθεί κύκλωμα παρακολούθησης στα αντλιοστάσια του Δήμου. Ο Ηλίας Καλανταρίδης επανήλθε στο θέμα της πληρωμής των συντηρητών των γηπέδων ποδοσφαίρου της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, αναφέροντας ότι λόγω του προβλήματος αυτού, η τοπική ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φιλίππων δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η υπάλληλος που προσελήφθη για τη συντήρηση του γηπέδου, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ψυχικής Υγείας, δεν εκτελεί την εργασία για την οποία προσελήφθη.

Ο Κ. Σιμιτσής επανέλαβε ότι οι συντηρητές των γηπέδων έχουν πληρωθεί έως το έτος 2011, ενώ για το 2012 και μετά πληρώνονται μέσω του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ψυχικής Υγείας.

Όσον αφορά την υπάλληλο που έπρεπε να συντηρεί το γήπεδο των Φιλίππων, είπε ότι η ομάδα δεν τη δέχτηκε και η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να την βρει άλλη εργασία. Η Αναστασία Ιωσηφίδου ρώτησε εάν η διοίκηση του Δήμου κατέθεσε φάκελο για τη νομιμοποίηση του λιμενίσκου Νέας Καρβάλης, όπως έπραξε για τον λιμενίσκο της Καλαμίτσας και ζήτησε να απομακρυνθούν τα κομμάτια της παλιάς τέντας, που απέμειναν στο ανοικτό κολυμβητήριο της πόλης.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, κατά πλειοψηφία τη νέα θέση της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων. Λόγω των εργασιών ανάπλασης στο κέντρο του οικισμού, η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί από την οδό Αγίου Χριστοφόρου στην ανατολική είσοδο.

Η θέση αυτή, σημείωσε ο Ηλ. Καλανταρίδης, είναι απόμερη και θα δημιουργήσει πρόβλημα στους επισκέπτες της λαϊκής αγοράς και δήλωσε ότι την καταψηφίζει. Ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, Ανέστης Συγγιρίδης, εξήγησε ότι η θέση θα είναι προσωρινή και επιλέχθηκε με ομόφωνη απόφαση των επαγγελματιών των Κρηνίδων, της λαϊκής αγοράς και του τοπικού συμβουλίου.

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόσληψη υδρονομέων από το Δήμο Καβάλας, αφού η αντιπολίτευση ψήφισε «παρών» και σχολίασε, δια στόματος Άρη Βέρρου, ότι είναι πολύ πιθανό να αμφισβητηθεί, από την κοινωνία, η αξιοκρατική επιλογή κάποιων ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.