-Μας έχουν ζαλίσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα, με την «επιθετική ρητορική» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις «ορντινάτσες» του στην τουρκική κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν λένε τίποτα για την ύπουλη ρητορική των εγχώριων πολιτικών προσώπων και δήθεν αναλυτών επί γεωστρατηγικών θεμάτων. «Αυτό που λέει η Τουρκία, για αποστρατικοποίηση έχει βάση από πλευράς διεθνούς δικαίου. Δηλαδή, από πλευράς διεθνούς δικαίου αυτό είναι σωστό, υπάρχει σύμβαση η οποία αποστρατιωτικοποιεί τα Δωδεκάνησα και υπάρχει και η σύμβαση της Λωζάνης, που αποστρατιωτικοποιεί Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία», δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων παρακαλούμε!

-Ακούσατε, ή διαβάσατε, τέτοια δήλωση από βουλευτή του τουρκικού Κοινοβουλίου, ή άλλο πολιτικό πρόσωπο στην Τουρκία, που να δηλώνει πως πρέπει να διαλυθεί η «στρατιά του Αιγαίου» και να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις από τα παράλια της Ιωνίας; Αντιθέτως, ένας πρώην γραμματέας (!) του Υπουργείου άμυνας της Τουρκίας είπε σε τουρκική εφημερίδα ότι: «Τα νησιά πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία» και ότι: «Τα χωρικά ύδατα της Χίου ανήκουν στην Τουρκία»!

-Σύμφωνα με την απόφαση των έξι «μεγάλων» το 1914 και τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, εξηγεί ο πρώην γραμματέας, στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης(!!!) των νησιών που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου πελάγους, δηλαδή το δικαίωμα κατοχής τους και όχι κυριαρχίας. Δηλαδή, αγαπητοί αναγνώστες, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Ψαρά, βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή και οι κάτοικοι τους είναι Έλληνες έποικοι!

-Επίσης, με το άρθρο 13 της συνθήκης της Λωζάνης, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει τα νησιά για στρατιωτικούς σκοπούς. Θέλει να μας πει ο πρώην γραμματέας του Υπουργείου άμυνας της Τουρκίας, ότι η «στρατιά του Αιγαίου» προστατεύει τη γη της Ιωνίας, από το σχέδιο εισβολής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου; Ότι, η Ελλάδα διατηρεί στρατό στα νησιά, με σκοπό να επιτεθεί στην Τουρκία; «Η Ελλάδα, έχοντας τοποθετήσει στρατό στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, έχει χάσει το δικαίωμα χρήσης τους. Η Ελλάδα πρέπει να εκκενώσει τα εννέα νησιά από τους πολίτες και τον στρατό της προς την ενδοχώρα και να τα παραδώσει στην Τουρκία», δήλωσε ο πρώην γραμματέας.

-Έληξε, μήπως, η περίοδος παραχώρησης της χρήσης των νησιών και πρέπει να επιστραφούν; Η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει χρονικό όριο στην (ευγενική) παραχώρηση των νησιών στην Ελλάδα; Και τι είναι τα νησιά, φίλτατε πρώην γραμματέα, ακίνητα του τουρκικού δημοσίου, τα οποία παραχώρησε κατά χρήση; Η Τουρκία θα εκκενώσει από τον στρατό και τους εποίκους το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στο οποίο εισέβαλε το 1974 και προσάρτησε με την «ειρηνική συνθήκη» του «Αττίλα», την οποία υπέγραψαν οι τότε «μεγάλοι» και έγινε κομμάτι του διεθνούς δικαίου;

-Από τα παραπάνω βγάζετε το συμπέρασμα, ότι μπορεί να γίνει ειλικρινής διάλογος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα; Αλίμονο, σε όποιον καθίσει στο τραπέζι, για να κάνει «παζάρι» με τους Τούρκους!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.