Τα εμβόλια είναι «ασπίδα» στις ασθένειες και ο εμβολιασμός «εργαλείο» πρόληψης, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, για την εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με τίτλο: «Εμβολιάζω-σώζω». Τα εμβόλια, τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αναστασία Αντωνίου, είναι από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα. «Με τα εμβόλια αποκτάμε ανοσία, χωρίς να ασθενήσουμε», ανέφερε και κάλεσε τα άτομα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, πρωτίστως, να εμβολιαστούν κατά του ιού της γρίπης.

Τα τελευταία έτη, είπε ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, γίνεται αρκετή συζήτηση για την ασφάλεια και τα οφέλη του εμβολιασμού. «Οι πολίτες πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά την προστασία της υγείας τους. Ο εμβολιασμός είναι ένας σημαντικός τρόπος πρόληψης αρκετών ασθενειών. Εμείς δεν κάνουμε προώθηση των εμβολίων, αλλά προωθούμε την πρόληψη», σημείωσε.

Την ημερίδα, αλλά και την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και επεσήμανε ότι, η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών στον εμβολιασμό. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10 το πρωί, θα περιλαμβάνει ομιλίες, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήματα στους ομιλητές.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.