-Αν δεν κάνω λάθος, καρντάσια, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από την «Περιφερειακή Σύνθεση», την παράταξη που έχει επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ανεξάρτητοι. Ορισμένοι, ωστόσο, ανακοινώθηκαν από τον περιφερειάρχη (ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), Χρήστο Μέτιο, ότι καταλαμβάνουν θέση στο διοικητικό σχήμα από την 1η Ιανουαρίου 2022.

-Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, Χρήστος Γάκης, θα αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας, ενώ η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου, Μαρία Πολυμέρου, θα ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

-Αναρωτιέμαι, επομένως, πως θα λειτουργήσουν «ανεξάρτητοι» οι συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι; Δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω, αλλά πρόκειται για αλλοίωση όχι μόνο του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και της βούλησης του εκλογικού σώματος. Διότι, δύο περιφερειακοί σύμβουλοι εξελέγησαν με μία παράταξη, η οποία κατέλαβε την 2η θέση και τον ρόλο της «αντιπολίτευσης», ωστόσο βρέθηκαν στην πλευρά της συμπολίτευσης! Με «συνοπτική διαδικασία» μάλιστα! Κι ας δήλωσε ο Χρ. Γάκης πως δεν ήταν προσυμφωνημένο. Βεβαίως και δεν ήταν προσυμφωνημένο, Χρήστο καρντάσι μου, ήταν «κεραυνοβόλος έρωτας». Love at first sight, που λένε στο χωριό μου. Ο περιφερειάρχης έκανε το «φλερτ» κι εσείς υποκύψατε στην (πολιτική) γοητεία του!

-Εγώ, ωστόσο, έχω σοβαρή ένσταση στην τακτική του περιφερειάρχη. Θεωρώ ότι διέπραξε πολιτικό unfair. Αν η απονομή διοικητικών καθηκόντων σε περιφερειακούς συμβούλους άλλων συνδυασμών λέγεται προσπάθεια «σύγκλησης», η συμμετοχή στην διοίκηση περιφερειακών συμβούλων που «ανεξαρτητοποιήθηκαν», είναι προσπάθεια «αλίευσης» (θα φανεί στην πράξη αν ψάρεψε λαβράκια). Με την κίνηση αυτή, δηλαδή, έστειλε μήνυμα προς τους περιφερειακούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, ότι αν θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν, είναι πολύ πιθανό να επιβραβευτούν με διοικητικές αρμοδιότητες!

-Στην πολιτική ισχύει, περισσότερο από άλλους χώρους, η ρήση: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Πείτε μου, καρντάσια, στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές, ο Λουντοβίκ θα είναι πάλι αντίπαλος του Χρ. Μέτιου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.