Ακόμα συζητούν για το ποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία!

0

Είναι προσφιλής η τακτική κάποιων ατόμων που ασκούν διοίκηση, να μεταθέτουν την ευθύνη, για κάτι αρνητικό, ή για κάτι που δεν έγινε, σε άλλες πλάτες.

Έπειτα από δύο, ή τρία, χρόνια, αν ενθυμούμαστε καλά, ο διοικητής του Ι.Κ.Α., Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επισκέφτηκε, πάλι, την Καβάλα και αναφέρθηκε στο στεγαστικό ζήτημα των υπηρεσιών του ασφαλιστικού ιδρύματος στην πόλη.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στην Ελλάδα, είπε ότι περίμενε τον Δήμο Καβάλας να πάρει την πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, όμως, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και της «κοσμογονίας» των έργων που γίνονταν, δεν βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα.

Πέρα από τη σύσταση μιας επιτροπής, από εκπροσώπους του Ι.Κ.Α., του Δήμου Καβάλας και του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και κάποιες προτάσεις τις οποίες επρόκειτο να επεξεργαστεί η επιτροπή αυτή, δεν έγινε τίποτα.

Η μία πλευρά περίμενε την άλλη, να αναλάβει την πρωτοβουλία, αλλά ο καιρός πέρασε. Η διοίκηση στον Δήμο Καβάλας άλλαξε και έτσι η διαβούλευση θα αρχίσει από την αρχή.

Δηλαδή, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Θα συγκροτηθεί καμιά επιτροπή ακόμα, η οποία δεν θα βρίσκει χρόνο να συνεδριάσει και ο καιρός θα περνά χωρίς αποτέλεσμα.

Που ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος να πιέσει, μαζί με τους τοπικούς άρχοντες, τον υπουργό Υγείας, για να χρησιμοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο Καβάλας, π.χ., με σκοπό τη στέγαση όλων των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., διοικητικών και υγειονομικών, στα άδεια κτίρια;

Θα βάζαμε στοίχημα, εάν μας άρεσε ο τζόγος, ότι η λύση για το στεγαστικό ζήτημα των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., δεν θα βρεθεί ούτε στα επόμενα πέντε χρόνια της νέας δημοτικής αρχής.

Όταν υπάρχει καλή διάθεση και ενδιαφέρον για να λυθεί ένα πρόβλημα, η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα.

Και οι πολίτες θέλουν να δούνε το αποτέλεσμα. Δεν τους ενδιαφέρει, φίλτατε διοικητά του Ι.Κ.Α., ποιος φορέας θα πάρει την πρωτοβουλία, ή ποιος είναι αρμόδιος να ενεργήσει. Ή έχετε σχέδιο και προχωράτε, ή κάθεστε να το συζητάτε χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.