Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ανακοινώνει ότι, από την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 και κάθε Πέμπτη, από τις 09:00 έως και τις 14:00 και λόγω των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19 (κορονοϊό), θα πραγματοποιείται αιμοδοσία στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, προκειμένου να τηρείται προγραμματισμός των προσερχόμενων αιμοδοτών και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, παρακαλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνούν τηλεφωνικά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, με το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας (τηλέφωνο 2513503357), προκειμένου να κλείνουν ραντεβού για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους. Στο χώρο της αιμοδοσίας, θα τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό τόσο από τους πολίτες, όσο και από το προσωπικό.

Για την αιμοδοσία, οι πολίτες μπορούν να δικαιολογούν την κίνησή τους, είτε με τον λόγο Β4 στην έντυπη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, είτε με τον λόγο 4 σε περίπτωση που επιλέξουν να στείλουν sms στο 13033. Και στις δύο περιπτώσεις, ο λόγος είναι: «κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη». Καλούνται οι εθελοντές αιμοδότες αυτές τις δύσκολες ώρες, να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη, για να μην κινδυνέψει καμία ζωή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.