Με μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε τις αντιδράσεις ορισμένων γονέων και καθηγητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, οι οποίοι επιμένουν να γίνει μεν το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου τους, αλλά με το σχολείο ανοιχτό. Κατανοούμε τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν ορισμένα παιδιά και κυρίως οι γονείς τους, από τη μεταφορά τους σε άλλα σχολεία, για μια ή δυο σχολικές περιόδους, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι συνετό το να γίνεται μάθημα και διαλείμματα, μέσα σε ένα εργοτάξιο.

Εξηγήθηκε ότι δεν μπορεί το έργο να γίνει σταδιακά και εναλλάξ ανάμεσα στα δυο κτήρια, δεδομένου ότι θα σκαφτεί ολόκληρη η αυλή και η όποια περιοδική κατασκευή θα πολλαπλασιάσει τον χρόνο παράδοσης, αλλά κυρίως υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των μαθητών. Οι γονείς ζήτησαν να αναλάβει η Δήμαρχος την ευθύνη, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς ενυπόγραφα, για την περίπτωση ατυχήματος. Η Δήμαρχος αρνήθηκε, αλλά υποσχέθηκε, πως θα μιλήσει με τον ανάδοχο του έργου, μήπως και βρεθεί κάποια λύση να μην μεταφερθούν τα παιδιά στο 15ο και στο 24ο Δημ. Σχολεία.

Αλλά οι γονείς που πρότειναν να αναλάβουν οι ίδιοι ενυπόγραφα την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, (πράγμα που νομίζουμε ότι δεν προβλέπεται από καμιά νομοθεσία) πως θα καταφέρουν να πείσουν ΟΛΟΥΣ τους γονείς να υπογράψουν;;; Γιατί, έστω και ένας να αρνηθεί, γίνεται κατανοητό πως κανένας εργολάβος δεν θα δεχθεί να κάνουν οι μαθητές μάθημα μέσα στο εργοτάξιο στο οποίο θα εργάζεται. Θα τους προτείναμε, να αλλάξουν τακτική οι αντιδρώντες και να περιοριστούν να πιέζουν τον εργολάβο, να ολοκληρώσει τις εργασίες σε συντομότερο χρόνο, από το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται και να επιστρέψουν γρήγορα τα παιδιά στο σχολείο τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.