Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας (Σ.Ο.Κ.), διοργανώνει σκακιστικούς αγώνες παίδων-εφήβων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 14:30 (2:30 το απόγευμα). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο «Καλογερικό» του Λιμένα, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, που θα διεξαχθούν στην Καβάλα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου 2020 και θα αποτελέσουν χρήσιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Βασικός στόχος των αγώνων είναι, να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής στα παιδιά και τους εφήβους του νησιού, ανεξαρτήτως αγωνιστικού επιπέδου. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail: dikethassos@gmail.com και εναλλακτικά την ημέρα των αγώνων, από 13:30 έως 14:00, στο «Καλογερικό». Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο σχεδιασμού της ΔΗ.Κ.Ε. Θάσου, για την ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος στο νησί. Το σκάκι θεωρείται, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ότι προσφέρει πολλά οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την μαθηματική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευγενή άμιλλα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.