Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς», η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου «ανέκρουσε πρύμναν». Τόσο φερέγγυοι και σταθεροί στις απόψεις τους. Η ισχυρή, αλλά υποταγμένη στη λογική της ανταποδοτικότητας, διοίκηση του Ε.Σ.Κ., με νέα ανακοίνωση της, απαρνήθηκε το ομόφωνο ψήφισμα που υιοθέτησε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 25/11/2019, μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική διοίκηση, που διατηρεί τα υψηλά δημοτικά τέλη αμετάβλητα, παρότι στο ομόφωνο ψήφισμα συμφώνησε στο αίτημα για μείωση τους κατά 30% σε καταστήματα και νοικοκυριά.

Με γενικόλογες, κυβερνητικού τύπου, αναφορές για μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για «κανονικότητα της οικονομίας» και για «απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου», καλλιεργεί αυταπάτες για το παρόν και το μέλλον των αυτοαπασχολούμενων. Τέτοια ανακοίνωση θα τη ζήλευαν τα κυβερνητικά επιτελεία της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τέλος, η διοίκηση έχει την άποψη ότι, ο Εμπορικός Σύλλογος «έχει ευθύνη ως κοινωνικός εταίρος…, να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή έκφραση των κοινωνικών αιτημάτων…», δηλαδή να περικόπτει τα αιτήματα στο πλαίσιο που περιγράφει η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» πιστεύει ότι, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ευθύνη για την υπεράσπιση και προώθηση των αναγκών και των συμφερόντων των μελών του και γενικά των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών. Οφείλει να παλεύει ανυποχώρητα, χωρίς να συμβιβάζεται με αλλότρια συμφέροντα για τα παραπάνω.

Σήμερα, σε μία περίοδο μεγάλης συμπίεσης της αυτοαπασχόλησης, κανείς αυτοαπασχολούμενος δεν έχει ανάγκη από μία διοίκηση «κυβερνητικό εκπρόσωπο». Εμείς να συγχαρούμε τη διοίκηση, για την επιλογή των κοινωνικών της εταίρων. Ποιοι είναι άραγε; Μήπως, αυτοί που μας σπρώχνουν στο περιθώριο, επειδή είναι ποιο ανταγωνιστικοί από εμάς; Μήπως, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που παίρνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας απαλλασσόμενοι από φόρους και απολαμβάνοντας επιδοτήσεις και άλλα προνόμια σε βάρος μας; Το κίνημα των μικρών εμπόρων-επαγγελματιών θα ξεμπερδέψει αργά, ή γρήγορα, από τις αυταπάτες και από αυτούς που τις καλλιεργούν. Οψόμεθα εις Φιλίππους…».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.