«Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας: «Μην παίζετε με τη ζωή των αυτοαπασχολούμενων»

0

Η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» ασκεί κριτική στις διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, για την έλλειψη πρωτοβουλιών που προασπίζουν τα συμφέροντα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων μέσα στην πανδημία του covid-19.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα: «Μετά τη εφαρμογή του click away, που εξυπηρέτησε τις εμπορικές αλυσίδες στη δυσκολία να αποστέλλουν έγκαιρα τις ραγδαία αυξανόμενες παραγγελίες τους, παρατείνεται το κλείσιμο των εμπορομάγαζων, ενώ κλείνουν και όσα μαγαζιά είχαν ανοίξει πριν τις γιορτές. Η τακτική αυτή της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει τεράστια αγανάκτηση και δεκάδες νέα λουκέτα μικρομάγαζων στην αγορά. Με ελιγμούς και «δωράκια», όπως αυτά της απαλλαγής του ενοικίου του Γενάρη και της επιστρεπτέας προκαταβολής, η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ.

Η άρνηση της κυβέρνησης να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει ιδιωτικές Μ.Ε.Θ., η επιλογή της να μη ξοδέψει για την ενίσχυση και τον έλεγχο των μέσων μαζικής μεταφοράς, να μην υποχρεώσει σε συχνούς ελέγχους τις μεγάλες επιχειρήσεις με τους εκατοντάδες και χιλιάδες εργαζόμενους, οδηγεί σαν μονόδρομος στο κλείσιμο των αυτοαπασχολούμενων και την οικονομική καταστροφή τους. Φαίνεται πια ξεκάθαρα ποια συμφέροντα υπηρετεί. Όμως, στην ίδια ρότα κινούνται και όσοι, κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις, δεν λένε κουβέντα για την «ταμπακιέρα» κάνοντας κριτική για ανικανότητα και εμμονές, υπονομεύοντας την ανάγκη να παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου έχει αναδείξει την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την πραγματική ανακούφιση των βιοπαλαιστών της αγοράς, να ανοίξουν τα μικρά εμπορικά και άλλα καταστήματα με τα απαραίτητα μέτρα. Μάλιστα, έγινε πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Ε.Ε. από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», την παράταξη που στηρίζει η Α.Σ.Ε.Σ. στο τριτοβάθμιο όργανο, ώστε να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση. Δεν έγινε, όμως, δεκτή από την πλειοψηφία! Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καβάλας έχουν την υποχρέωση να πάρουν πρωτοβουλίες, για να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση των αυτοαπασχολούμενων στη νέα τροπή και στην επιδείνωση της κατάστασής μας. Κάθε δικαιολογία είναι περιττή. Εκτός αν ισχύει το ρητό: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.