Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία που έχει στήσει, με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά τις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ης Νοέμβρη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων προχωράει σε κληρώσεις δήθεν εκλεγμένων, για να καθοριστεί η σειρά εκλογής τους, ανακοινώνει αποτελέσματα σε μία προσπάθεια να επιβάλει «με το έτσι θέλω» την πολιτική του.

Συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στη συντριπτική-καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές», δεν παίρνει υπόψη της τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων. Ουσιαστικά, κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει. Γι’ αυτό έσπευσε, μάλιστα, να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123, το οποίο του λύνει τα χέρια, αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, «εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ή μη αποδοχής του διορισμού τους, ή παραίτησής τους». Με τη δήλωσή μας αυτή, κάνουμε καθαρό σε κάθε κατεύθυνση ότι, ο κυβερνητικός εκβιασμός δεν θα περάσει!

Επιπλέον, καταθέτουμε στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Καβάλας τις παραιτήσεις μας, μιας και φερόμαστε ως εκλεγμένοι για το ΠΥΣΠΕ Καβάλας, ώστε να κατατεθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, σε περίπτωση που προχωρήσει σε συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με βάση τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020. Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία-παρωδία που δεν έχει την νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε, το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Στη νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας, όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του, είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια-καρικατούρες. Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.