• Το γυάλινο κτίριο στο παλιό νοσοκομείο Καβάλας κρίθηκε ακατάλληλο, μη λειτουργικό όπως ειπώθηκε, για χρήση από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.
  • Οι διοικούντες το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στράφηκαν, πλέον, στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Πρωτοδικείο, απέναντι από τις Καμάρες, το οποίο χρειάζεται λιγότερες επισκευές, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα παραδοθεί εγκαίρως, για την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
  • Ας πάρουν, λοιπόν, τον Γαβρόγλου αγκαζέ κι ας πάνε στον Τσακαλώτο, να ζητήσουν την παραχώρηση του ακινήτου. Οι «σύντροφοι» υπουργοί ίσως συμφωνήσουν μεταξύ τους για την αξιοποίηση του κτιρίου. Εάν δεν γίνει η δουλειά έως τον Σεπτέμβριο, εκτιμώ ότι θα «πετάξει το πουλάκι».
  • Μετά το παλιό Πρωτοδικείο, όμως, τα καρντάσια στη διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., δεν φαίνεται να έχουν εναλλακτική πρόταση. Είναι τόσο σίγουροι ότι θα κλείσει η συμφωνία για το Δικαστικό Μέγαρο;
  • Βρήκε την ευκαιρία και η Βάσω Παπουτσή-Μήττα, πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, να δηλώσει ότι είναι υπέρ της μετατροπής του μεγάλου κτιρίου του παλιού νοσοκομείου σε εστίες για τους φοιτητές και κατά της χρήσης του για ξενοδοχειακή μονάδα.
  • Η Καβάλα, είπε, θα έχει μεγαλύτερο όφελος από τους εκατοντάδες φοιτητές, που θα παραμένουν για δέκα μήνες στην πόλη, παρά από τα γκρουπ των τουριστών, που θα έρχονται για 2-3 ημέρες και για μία περίοδο τριών μηνών.
  • Εγώ, Βάσω μου, θέλω και τους φοιτητές και τους τουρίστες. Θέλω και τις φοιτητικές εστίες, αλλά και το πεντάστερο ξενοδοχείο, που θα αναβαθμίσει τουριστικά την πόλη.
  • Ας αγοράσει το Υπουργείο Παιδείας μία-δύο παλιές καπναποθήκες, για να τις διαμορφώσει σε φοιτητικές εστίες κι ας αφήσει τον Δήμο Καβάλας, τον ιδιοκτήτη του παλιού νοσοκομείου, να αξιοποιήσει όπως επιθυμεί το ακίνητο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.