-«Στείλτε μου τις μελέτες, για να προχωρήσουμε», είπε στον Θίοντορ και τους υπόλοιπους τοπικούς άρχοντες η Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στην Καβάλα. Μου θυμίζει τον υφυπουργό της, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, τον Λευτεράκη τον Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε από τον Θίοντορ, όταν ήρθε κι αυτός στην Καβάλα, να του στείλει μελέτες, για τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν να γίνουν στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Τελικά, στο Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού έχουν μεγάλη προσήλωση στις μελέτες, αλλά όχι στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων!

-Αλλά και ο Θίοντορ, είναι πολύ τυπικός με τα χρονοδιαγράμματα και λάτρης των μελετών. Πριν να αρχίσει ένα έργο, καρντάσια, το «μελετάει» για αρκετό καιρό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, η μελέτη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του αγωγού που μεταφέρει νερό στην πόλη της Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης στο Κεφαλάρι Δράμας. Δεν έστειλε την μελέτη στο Υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, για να πάρει την περιβαλλοντική άδεια ο αγωγός που κατασκευάστηκε την εποχή του Ευάγγελου Ευαγγελίου!

-«Γιατί είναι απαραίτητη η περιβαλλοντική αδειοδότηση του αγωγού;», θα με ρωτήσετε. Αφού αδειοδοτηθεί ο αγωγός, θα προχωρήσει το έργο της ύδρευσης των χωριών στον πρώην Δήμο Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Έως τότε, οι κάτοικοι των χωριών θα πίνουν νερό από τις γεωτρήσεις και τα πλαστικά μπουκάλια (εμφιαλωμένο)! Και το καλοκαίρι, θα «γανιάζουν» γιατί πρέπει να ποτιστούν τα χωράφια στα τενάγη!

-Ούτε για το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είναι έτοιμες οι μελέτες που ζήτησε ο Λευτεράκης. Αμφιβάλλω, μάλιστα, αν ασχολήθηκε ο Θίοντορ, που έχει «θολώσει» το μυαλό του, με όλα αυτά που πρέπει να τελειώσει. «Τρέχει και δεν φτάνει (πουθενά)», είναι η κατάλληλη φράση. Ο Θανάσης Βέγγος ωχριούσε μπροστά του! Κουράγιο και υπομονή Θίοντορ. Αγάντα, το 2023 είναι (πολύ) κοντά και τα βάσανά σου θα τελειώσουν!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.