-Την περασμένη εβδομάδα, ο σύλλογος κατοίκων του Περιγιαλίου διοργάνωσε μία ανοιχτή συνάντηση, με σκοπό την ενημέρωση για την υλοποίηση του σχεδίου πόλεως στην περιοχή. «Ήταν μία χρήσιμη και εποικοδομητική εκδήλωση. Ήρθε κόσμος, όχι μόνο κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που μένουν σε άλλες περιοχές. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι αναμένουν τις εξελίξεις. Έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σε εισφορά γης και σε χρήμα και αναμένουν τα έργα», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, τι άλλαξε, όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου πόλεως, σε σύγκριση με την θητεία της προηγούμενης δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου και ο νομικός σύμβουλος έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ζητούσαν, μάλιστα, με επίταση από την τότε δημοτική Αρχή να δώσει απαντήσεις και κυρίως να αρχίσει τα έργα. Αφού ήθελαν απαντήσεις, γιατί δεν προσκάλεσαν τα αρμόδια στελέχη της διοίκησης και την δήμαρχο, να μιλήσουν σε μία «λαϊκή συνέλευση» για το συγκεκριμένο θέμα;

-Η αλήθεια είναι, καρντάσια, ότι ελάχιστοι ιδιοκτήτες ακινήτων ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, δηλαδή την εισφορά σε χρήμα και γη, με αποτέλεσμα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, δεν επαρκούν για να γίνουν τα έργα βασικών υποδομών στην περιοχή. Επίσης, ο Δήμος αδυνατεί να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που απαλλοτριώνονται για να διανοιχθούν οι δρόμοι και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα δίκτυα.

-Στην συνάντηση, στην οποία μίλησαν ο Θίοντορ και ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, μετά βίας μαζεύτηκαν πενήντα νοματαίοι. Κι αυτό, Παναγιώτη καρντάσι μου, μόνο ενδιαφέρον δεν δείχνει για το σχέδιο πόλεως Περιγιαλίου. Ήταν μία εκδήλωση προεκλογικού χαρακτήρα και η πλειοψηφία του κόσμου το αντιλήφθηκε και δεν παραβρέθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.