Ήταν “κωλοτούμπα”, ή έλλειψη εμπιστοσύνης;

0

Απορούμε γιατί απόρησε ο πρόεδρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Νομού Καβάλας, για τη στάση που τηρούν (εδώ και χρόνια) κάποιοι συνδικαλισταράδες, όπως τους χαρακτήρισε στο δελτίο Τύπου που έστειλε η Ομοσπονδία Ε.Β.Ε.

Προφανώς, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης επικρίνει τους συνδικαλιστές που ανήκουν στο χώρο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, που είναι η πανελλαδική απεργία.

Το Π.Α.ΜΕ., αγαπητέ Παναγιώτη, έχει μία σταθερή θέση και στάση, όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους.

Διαφωνεί με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και διαχωρίζει την πορεία του. Το κάνει από πολιτική άποψη, αλλά του δίνουν δικαίωμα και οι συνδικαλισταράδες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Γ.Σ.Ε.Ε. και των άλλων κλάδων, όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συζήτησης που είχες, προ ημερών, στο δρόμο με ένα στέλεχος της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.), για την κινητοποίηση της Πέμπτης, για να δικαιολογήσουμε την αγανάκτηση στο δελτίο Τύπου.

Εσύ μετέφερες στα Μέσα Ενημέρωσης τι ειπώθηκε και ότι υπήρξε θετική διάθεση, σε προφορικό επίπεδο, για τη συμμετοχή σε μία κοινή συγκέντρωση και πορεία.

Ίσως, το στέλεχος της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. να συζήτησε το θέμα με τους «συντρόφους» του κι εκείνοι να ήταν αρνητικοί.

Αυτά τα θέματα δεν αποφασίζονται «στο πόδι» και με προφορικές συμφωνίες. Πρέπει να εισαχθούν στα όργανα και να αποφασίσουν αυτά.

Το συμπέρασμα, δυστυχώς, είναι ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη μεταξύ των συνδικαλιστών διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων. Κι αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, το μείζον πρόβλημα του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Από τότε που στον συνδικαλισμό παρείσφρησε η πολιτική και ο κομματισμός, η ενότητα του κινήματος «πήγε περίπατο» και τα σωματεία άρχισαν να φυλλορροούν.

Έτσι, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα, όπως αυτό της Καβάλας, που κάποτε ήταν οι «πυρήνες» του αγώνα, κατέληξαν να γίνουν «περιστερώνες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.