• Η περιμετρική οδός, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των χαμένων ευκαιριών για την Καβάλα. Όταν το θέμα ήταν «ζεστό» και μπορούσαν να διατεθούν χρήματα για την πραγματοποίηση του έργου, βγήκαν οι φίλοι των μανιταριών να διαμαρτυρηθούν, γιατί θα κόβονταν δέντρα από το καμένο περιαστικό δάσος.
  • Δεν γινόταν, όμως, διαφορετικά. Ωστόσο, μετά την κατασκευή του έργου, θα φυτεύονταν νέα δέντρα κατά μήκος του δρόμου και εκατέρωθεν του οδοστρώματος. Τα δέντρα αυτά, σήμερα, θα ήταν μεγάλα και περισσότερα από εκείνα που κόπηκαν. Το κυριότερο, η Καβάλα θα είχε μία εναλλακτική λύση για το κυκλοφοριακό εάν διακόπτονταν η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία οδό, αν κατασκευάζονταν οι σταθμοί διοδίων, αν πάθαινε ζημιά η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (μπροστά στο παλιό νοσοκομείο) κι αν δεν έφευγε το τελωνείο από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος».
  • Τις ευκαιρίες πρέπει να τις «αρπάζει από τα μαλλιά» όποιος θέλει να πετύχει τον σκοπό του. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια κι ακόμα συζητάμε για την αναγκαιότητα να κατασκευαστεί το υπόλοιπο τμήμα της περιμετρικής οδού της πόλης. Τα χρήματα, επίσης, δεν δίνονται με την ίδια ευκολία, όπως παλιότερα, ενώ το κόστος του έργου αυξάνει.
  • Οι τοπικοί άρχοντες προσπαθούν να πιέσουν, είτε στέλνοντας επιστολές, είτε κάνοντας συσκέψεις, είτε ταξίδια στην Αθήνα, μήπως καταφέρουν να πείσουν τους καρεκλοκένταυρους, ότι η Καβάλα χρειάζεται το συγκεκριμένο έργο. Παράλληλα, ο οδικός τουρισμός προς την πόλη μεγαλώνει και τα αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται, ενώ οι δρόμοι παραμένουν ίδιοι.
  • Στις υποδομές, για την ανάπτυξη του τουρισμού, περιλαμβάνονται και οι δρόμοι. Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι. Έρχεται το δεύτερο καλοκαίρι κι ακόμα δεν αποκαταστάθηκε η (αμφίδρομη) κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο παλιό νοσοκομείο. Γιατί πρέπει να περάσουν τόσοι μήνες, καρντάσια, για να λυθεί ένα επείγον πρόβλημα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.