• Πράγματι, ο στόχος της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου Καβάλας δεν επιτεύχθηκε τα προηγούμενα πέντε έτη επί διοικήσεως του Δήμου από την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο», όπως σχολιάζει στην απάντηση της η σημερινή δημοτική αρχή. Υπάρχει, ωστόσο, διαφορά μεταξύ του χαρακτηρισμού που χρησιμοποίησε, ότι το ζήτημα παρέμεινε «στάσιμο» και «άλυτο» και της πραγματικότητας.
  • Εάν η δημοτική αρχή εννοεί ότι δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της κεντρικής διοίκησης, με υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, θα συμφωνήσουμε. Διότι, ο Δήμος Καβάλας, επί διοικήσεως Δήμητρας Τσανάκα, έκανε ότι έπρεπε και μπορούσε από την πλευρά του, για να δοθεί μία συμβιβαστική λύση, προς όφελος και των δύο πλευρών. Ετοίμασε και κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, για τη συνεκμετάλλευση του ακινήτου, το οποίο κατέχει κατά 80%, περίπου, ο Δήμος Καβάλας και κατά 20% το ελληνικό δημόσιο.
  • Επί πέντε έτη, όμως, οι προηγούμενοι κυβερνώντες όχι μόνο δεν υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, αλλά απαξίωσαν πλήρως την καλόπιστη προσπάθεια του Δήμου Καβάλας. Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το σχέδιο που κατέθεσε η δημοτική αρχή, ούτε έκαναν τυχόν βελτιωτική πρόταση. Αντιθέτως, κωλυσιέργησαν, με αποτέλεσμα να περάσει ο πολύτιμος χρόνος. Ο λόγος ήταν προφανής και καθαρά πολιτικός. Οι κυβερνώντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν ήθελαν να «πάρει τη δόξα» της επίλυσης ενός σημαντικού προβλήματος, μία δήμαρχος που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
  • Να είναι σίγουρος ο νυν δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ότι το ίδιο (πολιτικό) παιχνίδι μπορεί να του παίξει και η σημερινή κυβέρνηση εάν το θέλει. Διότι, κανείς δεν υποχρεώνει τον υπουργό Οικονομικών, ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση. Επομένως, είναι θέμα πολιτικής βούλησης η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου. Ευελπιστούμε ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, δεν θα αντιμετωπίσουν τον Δήμο Καβάλας με πολιτική μικροψυχία και φανατισμό, όπως οι προηγούμενοι, με την αρωγή, δυστυχώς, των ντόπιων βουλευτών (Εμμανουηλίδη, Μορφίδη, Παπαφιλίππου).
  • Είμαστε βέβαιοι, επίσης, ότι η Δ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της, αναζητούσαν σοβαρό επενδυτή για το παλιό νοσοκομείο. Είναι άκομψο, επομένως, από τη σημερινή δημοτική αρχή, να αναφέρεται σε επενδυτές «φαντάσματα» και να απαξιώνει την προσπάθεια που έγινε. Ο Θ. Μουριάδης μπορεί να διαφωνεί με τη φιλοσοφία της εξωστρέφειας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά οφείλουμε να δεχτούμε ότι, η πολιτική της εξωστρέφειας προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον για την Καβάλα.
  • Η σημερινή δημοτική αρχή βρήκε το έδαφος καλά προετοιμασμένο και όχι «καμένη γη», για να κάνει το «επόμενο βήμα». Μακάρι να πάρει τη δόξα της επίλυσης του προβλήματος, αναφερόμαστε στο παλιό νοσοκομείο, γιατί αυτό που ενδιαφέρει τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες είναι, να μη συνεχιστεί η εγκατάλειψη ενός εμβληματικού κτιρίου για την πόλη και την ιστορία της. Άραγε, ήγγικεν η ώρα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ