Τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο αγώνας των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών και η ευσυνειδησία των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Μεταφορών, βοήθησαν ώστε να βρεθεί προσωρινή λύση, λίγο πριν συμπληρωθεί ένα έτος, χωρίς πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. «Ήμασταν η μοναδική χώρα σε μη εμπόλεμη κατάσταση, που δεν γινόντουσαν πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης», σχολίασε ο γραμματέας του συνδέσμου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Αντώνης Μαστοράκης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο γραφείο του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την νομοθετική τροπολογία που διέκοψε το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων οδηγών θα γίνεται με έναν εξεταστή μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι, θα σχηματιστούν περισσότερες επιτροπές και θα εξεταστεί μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, ανέφερε ο Κ. Αντωνιάδης, ο οποίος εξήρε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για τη συμβολή τους στην ομαλοποίηση της κατάστασης και το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου εκπαιδευτών, για την άριστη συνεργασία με τη διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. «Κάναμε ένα αξιοπρεπή αγώνα, με ήθος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αν και δεν ευθυνόμαστε για την αναστάτωση αυτή, θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία. Η διαδικασία εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και έως το τέλος του έτους θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο Α. Μαστοράκης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.