• Στο χορό της διεκδίκησης της καπναποθήκης Κούφλερ στο Περιγιάλι, καρντάσια, μπήκαν κι άλλοι δύο χορευτές! Το Επιμελητήριο Καβάλας και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού. Ετοιμάζουν πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την παραχώρηση του κτιρίου, με σκοπό να στεγάσουν εκεί ένα κέντρο επιχειρηματικότητας, ένα διεθνές κέντρο ιστορίας καπνού, ένα μουσείο βιομηχανικής ιστορίας, νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλες δράσεις, όπως οι «Δρόμοι του καπνού».
  • Μάρκο, καρντάσι μου, το Επιμελητήριο έχει ένα ωραιότατο ακίνητο, το οποίο χρησιμοποιείται μία φορά κάθε χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό είναι κλειστό. Γιατί να ζητήσει το ακίνητο ενός Υπουργείου, για να στεγάσει σ’ αυτό το κέντρο επιχειρηματικότητας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις; Αναφέρομαι στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, το οποίο μπορεί να γίνει άριστο κέντρο ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και να φιλοξενήσει δράσεις, όπως οι «Δρόμοι του Καπνού», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού.
  • Το εκθεσιακό κέντρο, μάλιστα, έχει τις υποδομές και είναι έτοιμο για μία τέτοια χρήση, ενώ η παλιά καπναποθήκη χρειάζεται σημαντικές εργασίες ανακαίνισης, τις οποίες δεν πιστεύω ότι θα πληρώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η άλλη ενδιαφερόμενη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, δήλωσε ότι θα δαπανήσει επτά εκατομμύρια ευρώ για να διαμορφώσει, όπως θέλει, το κτίριο. Έχουν το Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο τόσα χρήματα για την ανακαίνιση;
  • Αν τα έχουν, γιατί δεν τα «ρίχνετε» στο εκθεσιακό κέντρο, για να γίνει στολίδι; Ακόμα περιμένω να μάθω πως θα αξιοποιηθεί, εκτός από την ετήσια έκθεση, η συγκεκριμένη υποδομή από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Θα το ακούσουμε, ξανά, στην ερχόμενη προεκλογική περίοδο του φορέα του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.