• «Εάν επικρατήσει η τακτική της ανάληψης θέσεων και των ποδοσφαιρικών μεταγραφών, να μεταπηδούμε από τον ένα χώρο στον άλλο, δεν θα αργήσει να επέλθει ο μαρασμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., διότι όταν ένα κόμμα δεν έχει πολιτικές θέσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει…», δήλωσε ο Σάββας Κοσμίδης, στέλεχος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Καβάλα και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.
  • Ο Σάββας Κοσμίδης παραμένει πιστός στην ιδεολογία και στις αρχές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά δεν υπάρχουν πολλοί, πλέον, που σκέφτονται ρομαντικά στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση.
  • Σήμερα, καρντάσι Σάββα, επιβιώνουν τα «ρετάλια» κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν εξευτελίσει το δημοκρατικό πολίτευμα, με πρόσχημα τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη σύγκλιση. Η πολιτική έγινε, όπως ακριβώς το είπες, ποδόσφαιρο, με συνεχείς μετακινήσεις και με πολιτικά σχήματα που έχουν ημερομηνία λήξης (και συγκεκριμένο ρόλο).
  • Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπάθησε, για να παραμείνει στην εξουσία, την κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, άλλαξε ονομασία και έδωσε με «μεταγραφή» στελέχη του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλλά, αντί να πάρει ώθηση, συνεχώς φθίνει και έχει καθιερωθεί εκλογικά ως τριτο-τέταρτο κόμμα. Δείχνει ότι έκλεισε τον πολιτικό του κύκλο και νομοτελειακά θα οδηγηθεί στη διάλυση.
  • Τα στελέχη του, λοιπόν, κάνουν τις επιλογές τους, σε ποια πολιτική στέγη θα συνεχίσουν την καριέρα τους. Άλλα επέλεξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επειδή είχε τη δυναμική της εξουσίας κι άλλα εντάσσονται στο νέο κυβερνών κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία. Ο στόχος των περισσοτέρων είναι κοινός, να καταλάβουν μία θέση διοίκησης.
  • Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας, όμως, οφείλετε να κάνετε πιο προσεκτικές επιλογές στα πρόσωπα που στηρίζετε στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, γιατί οι φιλοδοξίες ορισμένων δεν συμπλέουν με τις αρχές του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.