Έχουν ευθύνη αυτοί που αποφασίζουν, αλλά και αυτοί που ελέγχουν τις αποφάσεις

0

Είναι βέβαιο, ότι οι διοικήσεις που ανέλαβαν τους Δήμους του Νομού Καβάλας και ειδικότερα τους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, θα υποπέσουν σε λάθη στην αρχή της θητείας τους.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια.

Εάν οι παρατάξεις αυτές σκεφτούν μικροπολιτικά και με γνώμονα να φθείρουν τις διοικήσεις, τα λάθη δεν θα αποφευχθούν και θα προκαλέσουν ζημία στο Δήμο και στους δημότες.

Οι αντιπολιτευόμενοι, επομένως, πρέπει να «προστατέψουν» τους διοικούντες. Ειδικά αυτοί που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ενασχόληση με τα κοινά.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, δήλωσε δικαιωμένος, γιατί η δήμαρχος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια τροφίμων στο «Κοινωνικό Κατάστημα», ενόψει των γιορτών.

Ήταν, είπε, δική του συμβουλή προς τη διοίκηση του Δήμου και αισθάνθηκε δικαίωση που υλοποιήθηκε.

Ωστόσο, η δήμαρχος Καβάλας αναγκάστηκε να υπογράψει την απευθείας ανάθεση και αφού συζήτησε το θέμα με την επίτροπο, αφού τα Χριστούγεννα έφτασαν και ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τροφίμων στο Δήμο, θα τελείωνε μετά τις γιορτές.

Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια, δεν είναι αντίπαλες όπως αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, ακόμα και δήμαρχοι, θεωρούν.

Είναι μέλη της ίδιας «ομάδας», που έχει τον ίδιο στόχο. Το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Είναι λογικό και θεμιτό, επίσης, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, γίνονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων, για να εκφράζονται όλες οι απόψεις και να βρίσκεται μία «χρυσή τομή».

Εάν, όμως, κάποιοι εμμένουν στις απόψεις τους, που είναι λανθασμένες, για πολιτική σκοπιμότητα, θα κάνουν κακό στον εαυτό τους και όχι στους άλλους.

Στις αποφάσεις των διοικήσεων, λοιπόν, σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Κι ας μην ασκούν διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.