• Δεν περιμένουμε από τους υποψηφίους δημάρχους, να παραδεχτούνε ότι στην Καβάλα τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Αν το έκαναν, θα ρωτούσαν οι πολίτες γιατί να ψηφίσουν εκείνους και όχι τη σημερινή δήμαρχο. Ωστόσο, μας λυπεί πολύ ότι μερικοί υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν δηλώσεις που υποβαθμίζουν, ή απαξιώνουν, τον τόπο και απέχουν από την πραγματικότητα.
  • Για παράδειγμα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», Σωτήρης Λαζαρίδης, είπε σε συνέντευξη του τα εξής: «Η Καβάλα έχει αποκοιμηθεί μέσα στη νιρβάνα της ομορφιάς της, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί, τόσα χρόνια, σε αυτή την τύχη της. Η διοίκηση ενός Δήμου, δεν μπορεί να είναι στον «αυτόματο πιλότο». Είναι μία πόλη (η Καβάλα) με προβλήματα στις πλατείες, στα κολυμβητήρια, στη γέφυρα, υπάρχει αυτή τη στιγμή μία άσχημη εικόνα, που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα…».
  • Η Καβάλα ήταν πάντα μία πολύ όμορφη πόλη, λόγω του δύσκολου ανάγλυφου της, αλλά στα τελευταία τέσσερα έτη την επισκέφτηκαν ένα εκατομμύριο τουρίστες! Το στοιχείο αυτό και μόνο δείχνει ότι η πόλη έχει «ξυπνήσει από τη νιρβάνα» για τα καλά! Έως το έτος 2014, δήλωσε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, το 80% των επισκεπτών προέρχονταν από τρεις συγκεκριμένες χώρες. Σήμερα, την Καβάλα επισκέπτονται τουρίστες από εκατό χώρες του κόσμου. Αυτό το επίτευγμα, προφανώς, δεν έγινε επειδή η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο». Η επιτυχία αυτή, είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, που άρχισε να αποδίδει καρπό.
  • Σε άλλους τομείς, η δουλειά που γίνεται δεν φαίνεται, επειδή δεν υπάρχει η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει ο τομέας του τουρισμού. Όμως, η σημερινή δημοτική αρχή ασχολήθηκε με όλα τα σοβαρά ζητήματα. Από την καθημερινότητα μέχρι και την ψηφιακή μεταμόρφωση του Δήμου. Η αποκατάσταση της ζημιάς σε τμήμα του καταστρώματος της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού «πήρε το δρόμο της», με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ο Δήμος Καβάλας θα εφαρμόσει προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου. Συγχρόνως, ανέδειξε τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού της πόλης. Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, όμως, απαιτείται ανταπόκριση στην προσπάθεια του Δήμου Καβάλας. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ένα όριο αρμοδιότητας και δυνατότητας στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.
  • Προσφάτως, ακόμα, ανακοινώθηκε η συμφωνία με εργολάβο, για την πραγματοποίηση ήπιας παρέμβασης στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ θα ακολουθήσει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη συνολική ανάπλαση. Δρομολογήθηκε η ανάπλαση στην πλατεία καπνεργάτη, με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας να κάνει δουλειά, προκειμένου να ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό εμπόδιο.
  • Η ζημιά στη στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι δεν αποκαταστάθηκε, διότι δεν τελείωσε η σχετική μελέτη. Αυτό δεν σημαίνει πως η δημοτική αρχή αδιαφόρησε για το πρόβλημα. Παρά την εκκρεμότητα με τη στέγη, το κολυμβητήριο φιλοξένησε αρκετές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, με τελευταία το βαλκανικό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων, ενώ έπονται κι άλλες διεθνούς εμβέλειας! Εάν ο Δήμος Καβάλας λειτουργούσε «στον αυτόματο πιλότο», δεν θα έπαιρνε τις διοργανώσεις αυτές. Διότι κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανένα.
  • Όσον αφορά το παλιό κολυμβητήριο, στο πάρκο Φαλήρου, βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο που είναι ευθύνη του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας είχε τη χρήση, όπως και του πάρκου Φαλήρου, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει χωρίς τη συνεργασία του «ιδιοκτήτη». Μακάρι να ψηφιστεί σύντομα η νομοθετική τροπολογία και να περιέλθουν τα 22 στρέμματα, αν δεν κάνουμε λάθος, του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Καβάλας, ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση τους.
  • Αναφερθήκαμε, μόνο, στα ζητήματα που έθιξε ο Σ. Λαζαρίδης, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τομείς που έγινε και γίνεται δουλειά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με μέθοδο. Όταν υπάρχει αποτέλεσμα, αυτό ανακοινώνεται από τη δημοτική αρχή. Επομένως, το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να προσάψει κάποιος στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, είναι ότι διοικεί στον «αυτόματο πιλότο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.