-Ο Λουντοβίκ είπε ότι θα περάσουν 3-4 μήνες, ακόμα, για να ανακοινωθεί το πόρισμα σχετικά με την κατάσταση της γέφυρας απέναντι από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Πριν ανακοινώσει το πόρισμα ο μελετητής, πρέπει να πει ο Λουντοβίκ στον κόσμο, για ποιον σκοπό θα επισκευαστεί, ή θα ανακατασκευαστεί η γέφυρα. Θα επισκευαστεί, ή θα ανακατασκευαστεί, επειδή είναι απαραίτητη για την κυκλοφορία των οχημάτων; Θα επισκευαστεί, ή θα ανακατασκευαστεί, επειδή θα αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο; Θα ανακατασκευαστεί, ή θα ανακατασκευαστεί, επειδή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρήκε χρήματα για το έργο;

-Μετά την διαπλάτυνση της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο τμήμα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, αποκαταστάθηκε η διπλή κυκλοφορία των οχημάτων, που ήταν το βασικό ζητούμενο μετά την ζημιά στην γέφυρα. Επίσης, δόθηκε λύση στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

-Αν και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού νοσοκομείου «ξεκαθάρισε», δεν είναι ορατή, στο εγγύς μέλλον, η επαναχρησιμοποίηση του ακινήτου. Θα περιμένουν οι Καβαλιώτες την αξιοποίηση του νοσοκομείου, για να κριθεί η τύχη της γέφυρας;

-Γιατί, άραγε, να περιμένει το πόρισμα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για μία γέφυρα που βρίσκεται εντός της ζώνης αιγιαλού και εκτός του σχεδίου πόλεως Καβάλας; Εξασφάλισε τα χρήματα για την επισκευή του τμήματος που υποχώρησε, ή για την κατασκευή καινούργιας γέφυρας την οποία πρέπει να νομιμοποιήσει; Αν έχει τα χρήματα, εγώ προτείνω να τα διαθέσει για το έργο της περιμετρικής οδού της πόλης, που είναι πιο αναγκαίο από την αχρηστεμένη (στην κυριολεξία) γέφυρα.

-Με τρία «καρπούζια στην ίδια μασχάλη», την γέφυρα, την περιμετρική οδό και τον αυτοκινητόδρομο Ε61 (Προμαχώνας, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα), η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» δεν θα κερδίσει χρόνο, που είναι σημαντικός για την υλοποίηση των έργων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.