-Το 2022, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Οργανισμός Λιμένας Καβάλας Α.Ε., Άννα Θυσιάδου, θα είναι έτος επανακάμψης της κρουαζιέρας στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». «Έχουμε ήδη επιβεβαιωμένες τριάντα δύο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό μας χαροποιεί και μας γεμίζει ευθύνες. Γιατί πρέπει να υποδεχτούμε τα κρουαζιερόπλοια με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα τα καταφέρουμε με δουλειά, συντονισμό και σωστή συνεργασία». Δήλωσε, ακόμα, ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί ο λιμένας «Απόστολος Παύλος» εντάχθηκε στο δίκτυο των «ασφαλών» λιμένων και σημείωσε πως ο επόμενος στόχος είναι το interport, που απαιτεί μετεπιβίβαση επιβατών κρουαζιέρας.

-Η διευθύνουσα σύμβουλος αναφέρεται, πιθανόν, στην αναβάθμιση του συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης στα λιμάνια «Απόστολος Παύλος» και «Φίλιππος Β», διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τον διεθνή κώδικα ασφάλειας ISPS. Η αναβάθμιση έγινε από την προηγούμενη διοίκηση του Ο.Λ.Κ.

-Ωστόσο, για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σχετικά με την κρουαζιέρα και η Καβάλα να έχει σταθερό αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων κάθε έτος, εκτός από την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, χρειάζεται και η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στα πληρώματα και τους επιβάτες. Η ανάπλαση στο κρηπίδωμα του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», όπου γίνεται ο ελλιμενισμός των κρουαζιερόπλοιων, είναι απαραίτητη παρέμβαση. Το έργο, όμως, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, είναι η κατασκευή του λεγόμενου Kavala Port Center στον χώρο των παλιών αποθηκών, το οποίο θα περιλαμβάνει τους επιβατικούς σταθμούς (terminals) κρουαζιέρας και του υδατοδρόμιου.

-Δεν καταλαβαίνουμε γιατί καθυστερεί η έναρξη του σημαντικού αυτού έργου υποδομής για τον λιμένα «Απόστολος Παύλος» και για τον τουρισμό της Καβάλας. Δεν μπορεί να διεκδικήσει η πόλη μερίδιο στο δίκτυο της κρουαζιέρας, χωρίς να έχει την συγκεκριμένη υποδομή. Σε άλλα λιμάνια έχουν terminal κρουαζιέρας και κατασκευάζουν καινούργια!

-Επίσης, η ασφάλεια είναι ελλιπής, χωρίς την λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού λιμένα και την ύπαρξη πυροσβεστικού σκάφους. Και, βεβαίως, σε κάθε λιμάνι που υποδέχεται κρουαζιερόπλοια, είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν μόνιμοι πλοηγοί. Ποιες ενέργειες κάνει η διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. για τα ζητήματα αυτά; Το 2022, που θα έρθουν τα 32 κρουαζιερόπλοια, θα λειτουργούν ο Πυροσβεστικός Σταθμός και η Πλοηγική Υπηρεσία στον λιμένα «Απόστολος Παύλος»;

-Ποιες ενέργειες κάνει η διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., για να αποδοθεί στον Οργανισμό η προβλήτα της Softex στο λιμάνι Νέας Περάμου (Ελευθερών); Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την αξιοποίηση της εγκατάστασης αυτής, στην οποία μπορεί να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος επιβατικός σταθμός (terminal) για κρουαζιερόπλοια! Θα ήταν άσχημα να λειτουργούν δύο terminals κρουαζιέρας στην περιοχή; Νομίζουμε πως ο σταθμός κρουαζιέρας είναι προτιμότερος από την ναυτική βάση του ΝΑΤΟ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.