Η Energean απέστειλε προς το σωματείο εργαζομένων στον «Πρίνο», την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πρόσκληση σε διαβούλευση, προκειμένου να τεθεί μέρος του προσωπικού σε διαθεσιμότητα, καθώς έχει ανασταλεί η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας στην Καβάλα με υπαιτιότητα του σωματείου. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας, η πρόσκληση γίνεται κατ’  εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 10 του νόμου 3198/1955 και 4 παρ. 1 του νόμου 3846/2010. Το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι: «Η Energean αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία με δεδομένο ότι:

-Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της εταιρείας στον «Πρίνο» φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ.

-Οι καθαρές εκροές για την τρέχουσα χρονιά από την δραστηριότητα στον «Πρίνο» εκτιμώνται σε 48 εκατ. ευρώ.

-Η κατάληψη του εργοστασίου από το σωματείο εργαζομένων, αποτρέπει παράνομα την διοίκηση του «Πρίνου» να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.

-Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει με ασφάλεια το εργοστάσιο και να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία, όπως άλλωστε επισημαίνει και σε σχετική επιστολή προς την εταιρεία, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ.), η οποία, ως εποπτεύουσα Αρχή, ζητεί να παραμείνουν κλειστές οι εγκαταστάσεις έως ότου η εταιρεία εγγυηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους και μέχρι η Ε.Δ.Ε.Υ. να μεταβεί με εκπροσώπους της εταιρείας στις θαλάσσιες εξέδρες για την διενέργεια σχετικής επιθεώρησης.

Η διοίκηση της Energean έχει κατ’ επανάληψη καλέσει το σωματείο εργαζομένων να σταματήσει την παρανομία στον «Πρίνο», να άρει την κατάληψη των εγκαταστάσεων, να επιτρέψει στην διοίκηση του «Πρίνου» να μεταβεί στις εγκαταστάσεις για να διοικήσει και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια οι εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ εταιρείας και σωματείου, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε προσπαθήσει, εισπράττοντας σταθερά άρνηση και αδιαλλαξία. Δυστυχώς, το σωματείο και οι καθοδηγητές του κράτησαν ως τώρα μία ανένδοτη και αδιέξοδη στάση, εμμένοντας στην παρανομία και εκβιάζοντας, ουσιαστικά, την εταιρεία, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία της Καβάλας. Οι εμπνευστές όλης αυτής της πρακτικής και η υπό τον κύριο Μανώλη Κελαϊδάκη διοίκηση του σωματείου, δεν μάς αφήνουν άλλα περιθώρια και παίρνουν στον λαιμό τους, τους εργαζόμενους του «Πρίνου». Καμία επιχείρηση δεν διοικείται με αντάρτικα και τσαμπουκάδες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.