Έχασαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου

0

Εκατό οικογένειες του Νομού Καβάλας διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την ηθική και οικονομική αποκατάστασή τους, λόγω της απώλειας των αποταμιεύσεων τους, τις οποίες επένδυσαν αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Οι πολίτες αυτοί συγκρότησαν ένα σύλλογο, τον σύλλογο μικροομολογιούχων φυσικών προσώπων ελληνικού δημοσίου, με σκοπό να οργανώσουν καλύτερα τη διεκδίκησή τους και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς τους διοικούντες τη χώρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν ώστε να αποζημιωθούν, ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, προκειμένου να συνεχίσουν πιο δυνατοί τον αγώνα τους, για την οριστική επίλυση του προβλήματος που τους ταλανίζει.

Το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως στο Δήμο και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και την έντονη αγανάκτηση, για τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει εκατό και πλέον οικογένειες του Νομού μας.

Τα φυσικά εκείνα πρόσωπα, τα οποία είχαν επενδύσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και που σήμερα, μετά από δύο έτη από τη βίαιη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία απομειώσεως του δημόσιου χρέους, διεκδικούν έντονα και δίκαια, την άμεση οικονομική και ηθική αποκατάστασή τους.

Οι απλοί πολίτες, δεν ανήκουν στην κατηγορία των αισχρών κερδοσκόπων, που πλουτίζουν εις βάρος των κρατών». Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου θα αποσταλεί προς τις αρμόδιες αρχές, μαζί με τη διαμαρτυρία των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.