Δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα ταξίδεψαν στην πόλη Alcanede της Πορτογαλίας, από 18 έως και 22 Οκτωβρίου 2021. Ήταν η δεύτερη συνάντηση, για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: “Eat Well, Move More, Do Better”, στο οποίο συνεργάζονται ως εταίροι σχολεία από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Τουρκία, Λετονία, Πολωνία).

Συγκεκριμένα, στο σχολείο υποδοχής Agrupamento de Escolas D. Afonso Henriques, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες έτυχαν ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από τους Πορτογάλους εταίρους. Οι μαθήτριες συμμετείχαν σε εργαστήρια μαγειρικής και σε αθλητικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολλή «κίνηση», που είναι ένας από τους στόχους του. Οι συμμετέχοντες περπάτησαν πολύ, γνώρισαν την περιοχή του Alcanede, περιηγήθηκαν στην πόλη Santarem, επισκέφτηκαν την Λισαβόνα και συμμετείχαν σε διάφορα αθλήματα, όπως canoeing/kayak, sailing, stand up paddle στην παραλία Nazare. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με συναδέλφους τους από τα υπόλοιπα σχολεία και να σχεδιάσουν την ανάπτυξη και επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Η βελτίωση των δεξιοτήτων της αγγλικής γλώσσας, η δημιουργία καλών διαπροσωπικών σχέσεων με τις αντιπροσωπείες των άλλων χωρών και η ευκαιρία για προσαρμογή σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, αποτέλεσαν οφέλη του ταξιδιού στην Πορτογαλία. Η φιλοξενία στην Πορτογαλία ήταν μία σπουδαία, άκρως εποικοδομητική, ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες που προσδοκούν με χαρά την επόμενη συνάντηση, που θα γίνει στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.