-Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, για την απώλεια του Air Sea Show, είναι ομολογία αποτυχίας των τοπικών αρχόντων. «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα Air Sea Show, που θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα χρήματα αυτά είναι των Καβαλιωτών και δεν μπορούμε, κάθε φορά, να δίνουμε όλο και περισσότερα χρήματα γι’ αυτή την διοργάνωση. Γι’ αυτό μιλάω για ένα event αυτοχρηματοδοτούμενο», είπε.

-Όλα τα προηγούμενα έτη, ωστόσο, οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν βρήκαν τρόπο να κάνουν το Air Sea Show αυτοχρηματοδοτούμενη διοργάνωση, αλλά το υποβάθμιζαν οικονομικά και συνειδητά πιστεύουμε, γιατί υπήρχε μία μειοψηφία στην πόλη που δεν έβλεπε θετικά το show. Το «ποτήρι ξεχείλισε» και ο οργανωτικός υπεύθυνος, Παναγιώτης Γεωργιάδης, συμφώνησε με την Helexpo-Δ.Ε.Θ., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για να διεξαχθεί το Air Sea Show στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2022.

-Η πανδημία του covid-19 έγινε μία καλή ευκαιρία για να «παγώσει» η διοργάνωση και τελικά, να μεταφερθεί σε άλλη πόλη. Κατά την άποψη μας, αν η τοπική κοινωνία δεν πιστέψει και δεν στηρίξει το Air Sea Show (και οποιαδήποτε διοργάνωση), δεν θα γίνει αυτό που λέμε «θεσμός». Μπορεί η ομάδα των τεχνοκρατών, που θέλουν να συγκροτήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, να κάνει την καλύτερη και πιο επαγγελματική δουλειά, αλλά η προσπάθεια τους να μην έχει απήχηση στην τοπική κοινωνία. Και το αποτέλεσμα να είναι αποτυχημένο!

-Το Air Sea Show είναι μία απαιτητική διοργάνωση. Δεν είναι ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που «στήνεται» γρήγορα και με λίγα χρήματα, όπως συνήθιζαν να χρηματοδοτούν οι φορείς αυτοδιοίκησης, για να κάνουν «δημόσιες σχέσεις» οι αιρετοί. Το Air Sea Show απαιτεί τεχνογνωσία και χρήματα. Η τεχνογνωσία υπήρχε (σ.σ. με ονοματεπώνυμο Παναγιώτης Γεωργιάδης), τα χρήματα έπρεπε να βάλουν οι συνδιοργανωτές, δηλαδή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Διότι, οι φορείς αυτοί εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία. Κι όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης: «Το Air Sea Show δεν είναι ούτε του Αντωνιάδη, ούτε κανενός. Αυτή η διοργάνωση είναι των Καβαλιωτών».

-Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Οι φορείς όφειλαν εξαρχής να ξεκαθαρίσουν στον οργανωτικό υπεύθυνο τον προϋπολογισμό, το «μπάτζετ», της διοργάνωσης, ποιοι θα είναι οι χρηματοδότες και πόσα χρήματα θα δώσει ο καθένας. Όφειλαν από την πρώτη διοργάνωση, επίσης, να συγκροτήσουν την οργανωτική επιτροπή με τους τεχνοκράτες, που θα ασχολούνται με τα οικονομικά, την διαφήμιση, την ασφάλεια και με τα άλλα οργανωτικά ζητήματα. Χωρίς τέτοια επιτροπή, είναι λογικό και επόμενο ο προϋπολογισμός (μπάτζετ) της διοργάνωσης να μην είναι σταθερός κάθε έτος. Και είναι αναμενόμενο, το οικονομικό φορτίο να επωμίζονται μόνο οι (τοπικοί) φορείς. Κάθε έτος, η οικονομική κατάσταση των φορέων δεν είναι ίδια, επομένως δεν είναι σίγουρο πως θα έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν τα ίδια, ή περισσότερα χρήματα για το Air Sea Show. Όλα αυτά θα είχαν τακτοποιηθεί, αν από την αρχή γινόταν μία ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ των συνδιοργανωτών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.