Έστησε προεκλογικό σκηνικό για τις κάμερες ο Κωστής Σιμιτσής

0

Μετά την προχθεσινή απόφαση για την άρση της παραχώρησης του παλιού Νοσοκομείου από το Δήμο προς το ελληνικό δημόσιο, θεώρησε καλό ο Δήμαρχος Καβάλας, χθες το πρωί, να στήσει ένα σκηνικό, για να το εκμεταλλευτεί προεκλογικά, και έκανε, δήθεν κατάληψη του χώρου. Πρωί πρωί, πήρε ολόκληρη την Τεχνική Υπηρεσία και πήγαν στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου. Έβαλαν έξω από τον περίβολο δυο πανό, ότι το κτίριο είναι του Δήμου, και να αφήσουν έτσι να εννοηθεί, ότι με τσαμπουκά το κατέλαβαν. Όπως γράψαμε, όμως, στο προηγούμενο σχόλιό μας, δεν υπήρχε λόγος να κάνει καμιά κατάληψη, καμιά επανάσταση και κανέναν τσαμπουκά, για να προστατεύσει το κτίριο που ανήκει στον ίδιο τον Δήμο.

Έβαλαν κάγκελα στα παράθυρα, άλλαξαν κλειδαριές και έκαναν μια στοιχειώδη καθαριότητα του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Όλα αυτά, αποτέλεσαν το σκηνικό, για να μπορεί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, μαζί με τους αντιδημάρχους του, να μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες, για το δίκιο που τον έπνιγε, για το όνειρο που έχει για τις εγκαταστάσεις αυτές, για την προστασία της περιουσίας του Δήμου, που οφείλει να παρέχει ως θεματοφύλακάς και αμέσως μετά σηκώθηκε η κουστωδία και έφυγε. Ένας φύλακας έμεινε. Και καλά που έμεινε, γιατί έπρεπε να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία να αδειάσει από τα νερά τα υπόγεια του γυάλινου κτιρίου.

Ήταν, νερά που έβγαιναν με αντλία που δούλευε αυτόματα. Αλλά για να δουλέψει, χρειαζόταν ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχαν διακόψει. Έτσι, στα υπόγεια μαζεύτηκε ένα μέτρο νερό και χρειάστηκε η βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας να τα αδειάσουν. Αυτά κάνει η πλήρης εγκατάλειψη και η απαξίωση της δημοτικής περιουσίας, από έναν Δήμαρχο ο οποίος καθόλου δεν νοιάζεται. Καλά που δεν σάπισαν τα θεμέλια του κτιρίου…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.