Έρχονται μουσικές συναυλίες εν πλω στο Blue Cosmopolis!

0

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων Αρχών και των υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρει δελτίο Τύπου, εγκρίθηκε η ένταξη των πράξεων Blue Cosmopolis, συνολικού προϋπολογισμού 180.549 ευρώ και εξασφάλιση προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στον χώρο του φρουρίου Καβάλας, προϋπολογισμού 85.964 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020», οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Συγκεκριμένα, η πράξη Blue Cosmopolis αποσκοπεί να συμβάλλει, με άμεσο και έμμεσο τρόπο, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στην αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της Καβάλας, καθώς και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αλιευτικού πλούτου της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο, βασική στόχευση είναι η ενίσχυση της φήμης του φεστιβάλ Cosmopolis και η χωρική επιμήκυνσή του προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης, με δράσεις όπως, μουσικές συναυλίες με κοινό και μουσικούς εν πλω και σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, επιδείξεις μαγειρικής με ανάλογη θεματική, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια για παιδιά κ.α.

Σε ό,τι αφορά στην πράξη «Εξασφάλιση προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στον χώρο του Φρουρίου Καβάλας», η έγκριση αφορά μία σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην επίλυση προβλημάτων πρόσβασης στον χώρο, στην απρόσκοπτη και ασφαλή κίνηση στο εσωτερικό του φρουρίου, στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των επισκεπτών και στην ένταξη του μνημείου στην καθημερινότητα του συνόλου των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Προβλέπεται η τοποθέτηση μιας επικλινούς αυτόματης πλατφόρμας, εξωτερικού τύπου, για την πρόσβαση στην κεντρική είσοδο του φρουρίου, καθώς και η δημιουργία διαδρόμων για την καλύτερη πρόσβαση τόσο από άτομα με κινητικά προβλήματα, όσο και από άτομα που χρειάζονται υποστήριξη κατά την επίσκεψή τους στο φρούριο.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του φωτισμού περιμετρικά του τείχους του φρουρίου, που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εργασίες επιδιόρθωσης των φωτιστικών σωμάτων και ανανέωσης των λαμπτήρων (φωτογραφία). Οι εργασίες αποκατάστασης και ο νέος φωτισμός, συμβάλλουν στην ανάδειξη του φρουρίου ως τοπόσημο, ενώ υποβοηθούν στην προβολή της ιστορικότητάς του και της επιβλητικής θέσης του στην καρδιά του αστικού ιστού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, δόθηκε βάση στην εναρμόνιση με την αρχιτεκτονική, τον αστικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.