Με τη φημολογία και την παραπληροφόρηση να οργιάζουν, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινότητα, ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης και οι δήμαρχοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020 νέα τηλεδιάσκεψη, με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον Covid-19. «Δυστυχώς, υπάρχει μία παραπληροφόρηση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, όσο τα παρουσιάζουν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», δήλωσε ο Κ. Αντωνιάδης στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης μετά την τηλεδιάσκεψη.

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μαζί με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ανακοίνωσαν τα μέτρα που συναποφάσισαν, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι, στην τηλεδιάσκεψη. Τα μέτρα αυτά, όπως ειπώθηκε, στοχεύουν στην πρόληψη της διασποράς του ιού και στην ψυχολογία των πολιτών. Για τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα, θα ανασταλούν οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων, όπως οι εκδηλώσεις των φεστιβάλ Φιλίππων, Cosmopolis στον Δήμο Καβάλας, ενώ θα ζητηθεί και από τους συλλόγους και τους ιδιώτες, να αποφύγουν τις δράσεις που ευνοούν τη συγκέντρωση πολλών ατόμων.

Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και στις λαϊκές αγορές, όπου αρκετοί καταναλωτές δεν τηρούν τις βασικές οδηγίες για τη χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρησης της απόστασης.

«Επικράτησε μία χαλάρωση, με αποτέλεσμα η κεντρική διοίκηση να ανακοινώσει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους κανόνες, δηλαδή να χρησιμοποιούμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια και να κρατάμε την απόσταση, δεν θα χρειαστεί να οδηγηθούμε σε ακραία μέτρα, όπως η επιβολή τοπικού lockdown. Έχουμε μία καλή συνεργασία με τους δημάρχους και κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρηθεί η ψυχραιμία και να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την υγειονομική αυτή κρίση», ανέφερε ο Κ. Αντωνιάδης.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 θα αφιχθεί στην Καβάλα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλεγχο σε όποιους πολίτες θέλουν. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο δήμαρχος Καβάλας συνέστησε ηρεμία και ατομική υπευθυνότητα, για να ξεπεραστεί η έξαρση της πανδημίας και στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία τροφίμων στην οποία εντοπίστηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον Covid-19 ανέστειλε την λειτουργία της, για να διαφυλαχθεί η υγεία του προσωπικού και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία. Η επαναλειτουργία της επιχείρησης θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.