-Από την δήλωση-απειλή του προέδρου, Μανώλη Κελαϊδάκη, ότι: «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, το σωματείο εργαζομένων στα Πετρέλαια αναφέρει σε πρόσφατο δελτίου το εξής: «Το σωματείο δηλώνει ότι, όπου εκσυγχρονίζονται και αυτοματοποιούνται οι εγκαταστάσεις και αποδεικνύεται ότι περισσεύουν εργαζόμενοι, δέχεται να βοηθήσει να βρεθούν τρόποι να απομακρυνθούν οι περισσευούμενοι εργαζόμενοι, βοηθώντας στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, με σεβασμό στον εργαζόμενο, το περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία».

-Ομολογώ, καρντάσια, ότι είναι μία σημαντική μεταβολή στην θέση των συνδικαλιστών, που φαίνεται να «ρίχνουν νερό στο κρασί τους». Είναι ευχάριστο ότι έχουν την διάθεση να συνεργαστούν με την διοίκηση της εταιρείας, για να βρεθεί η καλύτερη λύση, που θα είναι για το καλό των Πετρελαίων Καβάλας. Αν και τα επόμενα χρόνια, θα γίνει προσπάθεια απεξάρτησης από την παραγωγή πετρελαίου, όπως τόνισαν τα στελέχη της Energean, που μίλησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας.

-Ωστόσο, καρντάσια, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα του σωματείου εργαζομένων. Θέλουν να συναποφασίσουν με την διοίκηση ποιοι συνάδελφοι τους θα χαρακτηριστούν «περισσευούμενοι» και πως θα απομακρυνθούν οι «περισσευούμενοι»; Τον σχεδιασμό για τον νέο «Πρίνο», ή «πράσινο Πρίνο», όπως λέγεται το πρότζεκτ, θα κάνει η διοίκηση της εταιρείας. Θα ανακοινώσει, λοιπόν, το νέο οργανόγραμμα και το απαραίτητο προσωπικό, για την ασφαλή λειτουργία των μελλοντικών δραστηριοτήτων.

-Το σωματείο εργαζομένων έχει αρμοδιότητα να παρέμβει, όταν η διοίκηση της εταιρείας παραβεί την νομοθεσία στην απομάκρυνση των εργαζομένων που τυχόν θα περισσέψουν. Δηλαδή, αν όσοι απομακρυνθούν, θα λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται από τον εργοδότη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.