• Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας, το μικρό και ευέλικτο, δεν έχει συνδεθεί, ακόμα, με τους Τοξότες Ξάνθης. Άλλο ένα έργο το οποίο μελετάται… σε βάθος χρόνου!
  • Όταν περνούν τόσα χρόνια, για μία σύνδεση μερικών χιλιομέτρων, φανταστείτε καρντάσια τι θα γίνει με τη λεγόμενη «σιδηροδρομική Εγνατία». Βάζω στοίχημα, ότι θα γίνει έργο «γέφυρα» σε αρκετές προγραμματικές περιόδους του μέλλοντος.
  • Παρεμπιπτόντως, το καρντάσι ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συζήτησε με τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη δυνατότητα κατασκευής καινούργιου κρηπιδώματος δίπλα στο καρνάγιο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με την υψηλή κίνηση των οχημάτων στο πορθμείο της Κεραμωτής.
  • Αν δεν κάνω λάθος, την ιδέα «έριξε» ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων στην Κεραμωτή και συγχρόνως στον ομαλό ανεφοδιασμό του νησιού.
  • Εάν ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συζητούσε, πολύ νωρίτερα, το θέμα αυτό με τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ και συνεργάζονταν για να γίνει το καινούργιο κρηπίδωμα, είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρναν την έγκριση από την Κομοτηνή και την Αθήνα.
  • Και δεν θα έφταναν στο σημείο, να διαφωνήσουν για τα βαρέα οχήματα. Ο Βαγγέλης, όμως, προτίμησε να «σηκώσει το επαναστατικό λάβαρο» και να κινηθεί μόνος, για να εξασφαλίσει την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, χωρίς να ενδιαφέρεται για το ζωτικό πρόβλημα που θα προκαλέσει στη Θάσο.
  • Του αρκεί, μόνο, η εικόνα που θα δείξει στους δημότες Δήμου Νέστου και ειδικότερα τους κατοίκους της Κεραμωτής, ώστε να φανεί πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου και τα αιτήματα των πολιτών. Όποιος βιάζεται, όμως, σκοντάφτει, λέει η λαϊκή ρήση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.