Η Mαρία-Φιλομήλα Φιλιππίδου, από τη Θάσο, μετείχε στον 9ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας με το ποίημα «Ελλάδα» και απέσπασε έπαινο ποίησης ελεύθερου στίχου. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος του Ε.Π.Ο.Κ., Τζούλια Πουλημενάκου, η οποία επέδωσε τον έπαινο στον ταμία της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Λευτέρη Μουφτόγλου, αφού η Μαρία-Φιλομήλα Φιλιππίδου, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή βράβευσης λόγω των εξεταστικών υποχρεώσεων στη σχολή που φοιτά.

Η Μαρία-Φιλομήλα, στη φωτογραφία με την μητέρα της, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, επίσης ποιήτρια, αφιέρωσε το ποίημα σε όλους τους νέους ανθρώπους, τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους, σε όλα τα νέα κύτταρα της κοινωνίας, που με την εργασία, τα οράματα, τις αξίες, το κυνήγι των ονείρων τους, θα σηκώσουν την Ελλάδα ψηλότερα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.