Με σκάφος του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, η διακομιδή πολίτη από το νησί της Θάσου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αφού δεν υπήρχε, όπως αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) πλοίο επιφυλακής την ημέρα εκείνη. Μάλιστα, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος έπαθε βλάβη και η διακομιδή καθυστέρησε! Αναλυτικά η ανακοίνωση της τοπικής Οργάνωσης του Κ.Κ.Ε. αναφέρει τα εξής: «Για άλλη μια φορά, έρχεται στην επικαιρότητα, με τραγικό τρόπο, η σοβαρή έλλειψη μόνιμου πλοίου επιφυλακής για τα έκτακτα περιστατικά μεταφοράς ασθενών μετά το πέρας των δρομολογίων. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 το βράδυ, ένας ασθενής έχριζε άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο Καβάλας, όμως δεν υπήρχε πλοίο επιφυλακής για την μεταφορά, αφού, για πολλοστή φορά, γνωστός πλοιοκτήτης, αρνήθηκε να βάλει βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενούς. Με αποτέλεσμα, να κληθεί το Λιμενικό να κάνει την διακομιδή, με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, αφού το πλοίο ξεκίνησε από την Καβάλα και ταυτόχρονα διαπιστώθηκε βλάβη, ώστε να φτάσει στο νοσοκομείο της Καβάλας μετά από πολύωρη καθυστέρηση, με σοβαρό κίνδυνο για την ζωή του ασθενή.

Το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης  πλοίου επιφυλακής έχει καταγγελθεί με πάμπολλες ανακοινώσεις τόσο από σωματεία και φορείς του νησιού, όσο και από την Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το Κ.Κ.Ε. ανέδειξε το θέμα και με ερωτήσεις στην Βουλή, με την πιο πρόσφατη στις 4 Μαρτίου 2021, που αφορούσε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πρίνου, ερώτηση που δεν απαντήθηκε ποτέ από το αρμόδιο Υπουργείο!!!

Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, δίνουν «γη και ύδωρ» στους εφοπλιστές προκειμένου να «αυγατύνουν» την κερδοφορία τους. Από το αφορολόγητο πετρέλαιο, το χτύπημα τον συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, τον καθορισμό των δρομολογίων από τις ίδιες τις ναυτιλιακές εταιρίες, μέχρι και την άρση της υποχρεωτικότητας να υπάρχει πλοίο επιφυλακής 365 μέρες τον χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Λύση δεν αποτελεί οι διακομιδές των ασθενών να γίνονται, είτε από σκάφη του Λιμενικού, είτε από ρυμουλκά, αφού τα πλοία αυτά είναι ακατάλληλα για τέτοια περιστατικά και συν τοις άλλοις, δεν μπορεί να ταξιδέψει μαζί και το ασθενοφόρο.

Καλούμε τα σωματεία του νησιού, τους μαζικούς φορείς, να εντείνουν την πάλη τους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την επαναφορά της υποχρεωτικότητας στις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Θάσου-Καβάλας, να εκτελούν βάρδια πλοίου επιφυλακής 365 ημέρες τον χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.