Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, ζητάει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καβάλας. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες δύο ημέρες σε σχολεία του Δήμου Καβάλας (κρούσματα σε 2ο ΓΕ.Λ., 6ο ΓΕ.Λ., 1ο ΕΠΑ.Λ., 3ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, δημοτικό σχολείο Παληού) και με δεδομένο ότι, απειροελάχιστα έγιναν στο επίπεδο της πρόληψης, ως Ένωση Γονέων είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε αίτημα περί αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων σε επίπεδο Δήμου Καβάλας, ως έσχατο μέσο περιορισμού της διασποράς στην κοινότητα. Είμαστε αποδέκτες της εύλογης ανησυχίας και της αγανάκτησης  γονέων και μαθητών για την εξελισσόμενη κατάσταση και από την θέση μας τις ασπαζόμαστε. Ήδη, τα σχολεία που αναφέρθηκαν τα κρούσματα υπολειτουργούν, επειδή οι γονείς φοβούνται και δεν στέλνουν τα παιδιά τους εκεί, ενώ και καθηγητές βρίσκονται σε καραντίνα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μη γίνεται σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Ενώνουμε την φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς και από κοινού ζητούμε τη διενέργεια rapid tests στις σχολικές μονάδες από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. Παράλληλα, απευθύνουμε έκκληση στους εφήβους μαθητές, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και παρακαλούμε τους γονείς για τη συνδρομή τους σε αυτό. Είναι μία δύσκολη και ψυχοφθόρα περίοδος για όλους, αλλά ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει με υπομονή μαζί να ξεπεράσουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.