• Είναι εντυπωσιακό, πράγματι, μέσα στο κατακαλόκαιρο, να βλέπουμε τόσο κόσμο στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, να παρακολουθεί παιχνίδια beach volleyball!
  • Οι Θεσσαλονικείς, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη, για να δροσιστούν στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας, ή των ανατολικών προαστίων. Τις ημέρες, όμως, που διεξήχθησαν τα παιχνίδια beach  volleyball, αρκετός κόσμος αψήφησε τη ζέστη και βρέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • Έκανα την παραπάνω αναφορά, γιατί θυμήθηκα το πολύ πετυχημένο τουρνουά beach rugby, που διεξαγόταν, αρχικά, στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια στην πλατεία Κανάρη, στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. Εάν δεν κάνω λάθος, το καλοκαίρι του 2017 διεξήχθη στην παραλία και δεν συνεχίστηκε. Θέλω να πιστεύω πως δεν ήταν η τελευταία φορά.
  • Είναι μία διοργάνωση που πρόβαλε διεθνώς την Καβάλα και προσέλκυε ξένους επισκέπτες. Θα καταθέσω την εξής πρόταση και ευελπιστώ ότι, η δημοτική αρχή που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, θα την υλοποιήσει.
  • Το τμήμα rugby του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του τουρνουά, μπορεί να αναπτύξει το δυναμικό και συγχρόνως όμορφο άθλημα στην άμμο εάν αποκτήσει ένα κατάλληλο χώρο.
  • Προτείνω, λοιπόν, να παραχωρηθεί ο χώρος που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες σκύλων στο πάρκο Φαλήρου, προκειμένου να διαμορφωθεί σε γήπεδο πολλαπλών χρήσεων. Δηλαδή, για όλα τα αθλήματα που παίζονται στην άμμο, το οποίο θα χρησιμοποιείται όλο το χρόνο, για προπονήσεις και παιχνίδια.
  • Το κόστος δεν είναι υψηλό και το γήπεδο θα στηθεί σε λίγες εβδομάδες. Έτσι, ο Α.Ο.Κ. θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα στην άμμο, παγκοσμίως, το beach volleyball και το beach rugby!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.