Ένας ακόμα συμπολίτης, βιοπαλαιστής, που προσβλήθηκε από τον Covid-19 και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, απεβίωσε. Ο ηλικίας 59 ετών ασθενής με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) θα κηδευτεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 στον τόπο διαμονής του, το χωριό Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), είναι η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως από το 2012. Ο αριθμός των θανάτων από την ασθένεια παρουσιάζει συνεχή αύξηση, ενώ εκτιμάται ότι θα οδηγήσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους να νοσήσουν και περίπου 7 εκατομμύρια στον θάνατο. Οι ασθενείς με Χ.Α.Π. περιλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου στην πανδημία του Covid-19.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.