Έμοιαζε με “παραμονή Πρωτοχρονιάς” χθες βράδυ στο κέντρο της Καβάλας

0

Ένα (σημαντικό) θέμα που ανέδειξε, κατά τη γνώμη μας, η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», είναι η ανάγκη πολλών Καβαλιωτών να περπατήσουν στο κέντρο της πόλης.

Βλέποντας την οδό Ομονοίας «πεζοδρομημένη», διαπιστώσαμε πόσο καλύτερη θα ήταν η Καβάλα με λιγότερα αυτοκίνητα να κινούνται στο κέντρο.

Θα ήταν μια πόλη πιο ανθρώπινη, με πιο καθαρή ατμόσφαιρα και πιο φιλική στους επισκέπτες της.

Νομίζουμε ότι πρέπει να επανεξετάσουμε (οι Καβαλιώτες) την μετακίνησή μας, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης.

Με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν πρόκειται να γίνει (ποτέ) ελκυστική στους τουρίστες. Έχετε δει πόλη που έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, να είναι ψηλά στη λίστα των τουριστικών προορισμών;

Αν ένας τουρίστας δεν μπορεί να περπατήσει (με ασφάλεια) σε μία πόλη, γιατί να την επισκεφτεί;

Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και βούληση. Οι συσκέψεις και η θεωρητική προσέγγιση του θέματος δεν έχουν αποτέλεσμα.

Καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας να επαναλάβει το εγχείρημα (της «Λευκής Νύχτας») και να το εμπλουτίσει. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Καβαλιώτες καταναλωτές θα το «αγκαλιάσουν» και θα το ζητάνε τα επόμενα χρόνια.

Το ίδιο και οι καταστηματάρχες, αν δούνε ότι τα ταμεία τους γεμίζουν λόγω της διοργάνωσης.

Επομένως, η πρώτη εκτίμηση από τη «Λευκή Νύχτα», κατά τη γνώμη μας, είναι θετική. Ευχόμαστε να βοήθησε και τα εμπορικά καταστήματα.

Τελικά, για να τονωθεί η κίνηση στην αγορά και στο κέντρο της πόλης, χρειάζονται παρόμοιες προσπάθειες, οι οποίες θα κατεβάσουν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, για να περπατήσουν ανέμελα στους δρόμους και στους πεζόδρομους.

Κάποιοι εξεπλάγησαν από την κίνηση χθες βράδυ και δικαιολογημένα;, αφού εδώ και πολύ καιρό το κέντρο της Καβάλας είναι ένα μεγάλο ησυχαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.