Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών, των τμημάτων JAZZ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Fridhems Folk High School της Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα ένα διήμερο γνωριμίας με φοιτητές, καθηγητές και διακεκριμένους μουσικούς της JAZZ από την Σουηδία και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, από 9 έως και 11 Δεκεμβρίου 2021, συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας δύο ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μία από έξι φοιτητές από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Anders Vestergård, υποδιευθυντή στο Fridhems Folk High School, Δήμου Δημητριάδη, κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος διευθύνει το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών JAZZ, του ελληνοσουηδού κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη Andrea Hourdakis και του διεθνώς διακεκριμένου Έλληνα μπασίστα, συνθέτη και παραγωγού Πέτρου Κλαμπάνη, εργάστηκαν με στόχο την αλληλεπίδραση και την γνωστική ανταλλαγή πάνω στην JAZZ.

Εκτός της ευκαιρίας που δόθηκε στους φοιτητές να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφραστούν μουσικά, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν ιδέες, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Μανώλη Παργεντάκη, καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και τους συνεργάτες του, σε μία παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Σουηδικό Σπίτι, με θέμα τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Ελλάδας και της Ανατολής. Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια από τον Πέτρο Κλαμπάνη, τον Δήμο Δημητριάδη και τον Anders Vestergård, προς τους φοιτητές και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το διήμερο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, με την συναυλία των φοιτητών και των καθηγητών της JAZZ στην αίθουσα Γ.Α. Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.