Ο Οκτώβριος θεσμοθετήθηκε ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Η ενημέρωση αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο για την έγκαιρη διάγνωση. Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Καβάλας, αναφέρει δελτίο Τύπου, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, με θέμα: «Αγάπα τον εαυτό σου, ενημερώσου για τον καρκίνο του μαστού». Οι μαίες θα ενημερώσουν τις γυναίκες, για τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας, καθώς και για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα.

Επίσης, για τον μήνα Νοέμβριο, στο γυναικολογικό ιατρείο του Κ.Υ. Καβάλας (πρώην Ι.Κ.Α.), κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να προσέρχονται για έλεγχο μαστού, χωρίς ραντεβού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.