Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Κατόπιν της έκδοσης του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, του έκτακτου συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου και λαμβάνοντας υπόψη την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, περί απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών και μέσων εντός δασικών εκτάσεων, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 15-09-2020 και μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία πολιτών και μέσων εντός του συνόλου των δασικών εκτάσεων στις δασικές περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Θάσου.

2. Απαγορεύεται η χρήση όλων των χώρων αναψυχής και περιαστικού πρασίνου στις ζώνες ευθύνης του Δασαρχείου Θάσου.

3. Απαγορεύεται η κυκλοφορία μηχανημάτων και οχημάτων, που μπορεί η χρήση τους να προκαλέσει φωτιά. Εξαιρούνται οχήματα Δασαρχείου, Ε.Κ.Α.Β., και γενικά Υπηρεσιών που εμπλέκονται με τη δασοπροστασία, καθώς και μόνιμων κατοίκων που έχουν τις οικίες τους, όπως και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (π.χ. κτηνοτροφικές μονάδες) σε δασικά συμπλέγματα, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών. Να αποφεύγονται τις ημέρες υψηλού κινδύνου εργασίες, που μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς (π.χ. μελισσοκομικές εργασίες).

4. Απαγορεύεται η μετακίνηση, διαμονή, ελεύθερη κατασκήνωση και περιήγηση εντός των δασών και δασικών εκτάσεων.

5. Απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων εκτός των ασφαλτοστρωμένων δρόμων.

6. Απαγορεύεται στους δασικούς Συνεταιρισμούς, η εκτέλεση εργασιών με αλυσοπρίονο.

7. Οι μόνιμοι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, παρακαλούνται να συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων. Παρακαλούμε για την επαγρύπνηση των δυνάμεών μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.