Με τις ευχές των συμμαθητών της, των καθηγητών και όλων των Καβαλιωτών, η νεαρή Έφη Ζιώτα θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.), όπου θα συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό της εταιρείας Microsoft, με τίτλο: “Microsoft Office Specialist”, στον οποίο αξιολογούνται οι δεξιότητες μαθητών σε εφαρμογές όπως: το Word, το Excel και το Power Point.

Η Έφη Ζιώτα αναδείχτηκε τον περασμένο Μάιο πρωταθλήτρια στον εγχώριο διαγωνισμό στην εφαρμογή του Power Point. Να σημειωθεί ότι, στον πανελλήνιο διαγωνισμό η αποστολή της Καβάλας, από πέντε μαθήτριες και ένα μαθητή, αναδείχτηκε η καλύτερη με μέσο όρο βαθμολογίας 90,16%. Την ομάδα της Καβάλας αποτελούσαν οι: Έφη Ζιώτα (μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου), Γεωργία Μαρουσιάδου (μαθήτρια του 3ου ΓΕ.Λ.), Βίκυ Λαχανά (μαθήτρια του 6ου ΓΕ.Λ.), Νικολέτα Γεωργιάδου (μαθήτρια του 2ου ΓΕ.Λ.), Λυδία Σουφλέρη (μαθήτρια του 2ου ΓΕ.Λ.) και Αλέξανδρο Νόρικοβ (μαθητή του 2ου ΓΕ.Λ.).

«Ευχόμαστε στην Έφη να κατακτήσει και τον παγκόσμιο τίτλο», είπε η Χρύσα Αναγνωστοπούλου, υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφορικής ExpertIN, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στη δημοτική βιβλιοθήκη. Παρών ήταν και ο Πέτρος Πετρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι η Έφη Ζιώτα θα κατακτήσει την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό. «Θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια της δημάρχου Καβάλας και όλων των Καβαλιωτών, για τη διάκριση που πέτυχε η Έφη και να προσθέσω ότι είμαστε δίπλα της, για να νικήσει και στον παγκόσμιο διαγωνισμό».

Ο καθηγητής της Καβαλιώτισσας πρωταθλήτριας, Παναγιώτης Ασλανίδης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της αποστολής από την Καβάλα στον πανελλήνιο διαγωνισμό και στην επίδραση που έχει η διάκριση της Έφης Ζιώτα στους συνομήλικους της. «Το 2010, το ποσοστό των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ασχολούνταν με την Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, ήταν χαμηλότερο από το δύο τοις εκατό στην Καβάλα. Έκτοτε, χάρη σε πρωτοβουλίες ιδιωτών και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σημειώθηκε μία έκρηξη στον τομέα αυτό. Υπολογίζουμε ότι, περισσότερα από τετρακόσια παιδιά έβαλαν στη ζωή τους την Πληροφορική, τη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ήταν θέμα χρόνου, επομένως, να έρθει η διάκριση στο διαγωνισμό της Microsoft. Το 2019, πιστεύω, θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και νέες διακρίσεις».

Η Έφη Ζιώτα, τέλος, ευχαρίστησε για τη στήριξη στην προσπάθεια της, δήλωσε χαρούμενη για την επιτυχία και υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο, για την Ελλάδα και την Καβάλα, στον παγκόσμιο διαγωνισμό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.